Tax Matters

Tax matters Sveriges skatteblogg

Tax matters Sveriges skatteblogg

Paying Taxes 2018 – jämförelse av 190 skattesystem globalt

Av Kim Jokinen och Tove Palm, 22 november 2017

Paying Taxes 2018 – jämförelse av 190 skattesystem globaltPaying Taxes 2018 är en unik rapport som tas fram i samarbete mellan PwC och Världsbanken. Rapporten undersöker och jämför skattesystem i 190 länder globalt. Den rankar länderna när det gäller skattetryck och hur enkelt det är att efterleva skattesystemen. På detta sätt förväntas rapporten bidra till en intressant debatt om skattesystem mellan regeringar, företag och skattemyndigheter globalt.

I år diskuteras frågan om hur den digitala utvecklingen förändrar många aspekter när det gäller efterlevnaden av skattesystemen. I den kontexten undersöks bland annat vilka metoder företag använder när de hanterar skatter och hur myndigheter kommunicerar med företag och genomför revision.

Med hjälp av tidigare digitala framsteg har vi uppdaterat vår interaktiva modell som kan visa och jämföra mer information om olika länder. Modellen tillhandahåller även fler alternativ när det gäller visning, utskrift och delning. Du finner modellen på www.pwc.com/payingtaxes.

Ta del av rapporten “Paying Taxes 2018”

Har du frågor om företagsbeskattning?

Intresseområde: Företagsbeskattning

Dela artikeln:

Kim Jokinen och Tove Palm

Kim Jokinen och Tove Palm
Kim Jokinen och Tove Palm arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning på PwC:s kontor i Stockholm med särskilt fokus på strategifrågor.
Kim: 010-212 49 08, kim.jokinen@pwc.com
Tove: 010-212 97 83, tove.palm@pwc.com
Kim Jokinen and Tove Palm works with national and international corporate taxation at PwC’s office in Stockholm, specialising in Tax Transparency.
Kim: +46 10 212 49 08, kim.jokinen@pwc.com
Tove: +46 10 212 97 83, tove.palm@pwc.com

Kommentarer

Få det senaste direkt i inboxen

Skribenter

Prenumerera på vårt RSS-flöde!

Kopiera länken nedan och klistra in i din RSS-läsare.