Tax Matters

Tax matters Sveriges skatteblogg

Tax matters Sveriges skatteblogg

Superskattetisdag i Almedalen

Av Ulrika Lundh Eriksson och Anders Månsson, 27 juni 2018

Skattetisdag i AlmedalenVi har under åren etablerat tisdag förmiddag som vår skattedag i Almedalen. Tidigare år har vi haft två framtidsinriktade seminarier, ett för mindre och medelstora företag och ett för större internationella företag. Valåret 2018 toppar vi med en utfrågning på temat skattefrågor inför valet.

Läs artikeln

Intresseområde: Fåmansföretag, Företagsbeskattning, Personbeskattning, Moms, tull och punktskatter, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Almedalen 2017 – en kort summering

Av Jörgen Haglund och Peter Lindstrand, 10 juli 2017

Nu var Almedalsveckan slut för denna gång. Brexit, den digitala ekonomin och paketeringsutredningen var några av ämnena som diskuterades hos oss på PwC. Här summerar Jörgen Haglund och Peter Lindstrand, PwC, våra skatteseminarier.

Läs artikeln

Intresseområde: Företagsbeskattning, Moms, tull och punktskatter, Fåmansföretag, Personbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

PwC bevakar skatt i Almedalen – del 2

Av Hans Peter Larsson, 7 juli 2017

PwC bevakar skatt i Almedalen – del 2Skatteseminarierna har varit fler i årets Almedalen än tidigare. Och bättre! De frågor som främst har diskuterats har varit beskattning av de större bolagens vinster, hur och var ska de beskattas? Fastigheter och de föreslagna försämringarna för ägare till fåmansföretag har också varit på agendan.

Läs artikeln

Intresseområde: Fåmansföretag, Företagsbeskattning, Moms, tull och punktskatter, Personbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

PwC bevakar skatt i Almedalen – del 1

Av Hans Peter Larsson, 3 juli 2017

Bild_Almedalen.jpgI Almedalen rivstartade Svenskt Näringsliv med seminariet Jakten på talanger – vad betyder marginalskatterna? Budskapet från Johan Fall, chef för skatteavdelningen på Svenskt Näringsliv, var att högsta skatt på arbete bör sänkas till 42 procent för att Sverige ska kunna rekrytera och behålla talanger i framtiden. Finansieringen sker genom att mer arbete ger ökade skatteintäkter. Här summerar vi dagens seminarier med skatt i fokus.

Läs artikeln

Intresseområde: Fåmansföretag, Företagsbeskattning, Personbeskattning, Moms, tull och punktskatter, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Den digitala ekonomin och svensk handel i fokus vid våra skatteseminarier

Av Kajsa Boqvist och Jörgen Haglund, 9 juni 2017

Den digitala ekonomin och svensk handel i fokus vid våra skatteseminarier i AlmedalenBeskattning av aktiebolagsvinster i en mer digital ekonomi, hur svenska företag kan komma att påverkas av såväl Brexit som det bistra frihandelsklimatet, och osäkerheten kring en skattereform i USA, är frågor som PwC kommer att adressera i Almedalen i år.

Läs artikeln

Intresseområde: Företagsbeskattning, Fåmansföretag, Moms, tull och punktskatter, Personbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Statligt stöd och internprissättning – vart är vi på väg?

Av Jörgen Haglund och Pieter Deré, 5 april 2017

PwC-skatteradgivning-Capitol-solid_0001_maroon.pngEuropeiska kommissionen har på senare tid krävt att EU:s medlemsstater ska återta miljarder euro från företag som anses ha fått olagligt statligt stöd i form av skatteförmåner. Dessa krav får stor inverkan på företagen eftersom medlemsstaterna nu är skyldiga att återta de beviljade skatteförmånerna över en 10-årsperiod med ackumulerad ränta. Den här utvecklingen har dessutom en bredare inverkan på alla företag som är aktiva på den europeiska marknaden och vill ha direkt juridisk klarhet kring eller fastställa en stabil modell för skatter och internprissättning.

Läs artikeln

Intresseområde: Företagsbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Har du koll på förändringarna inom internprissättning?

Av Joel Nilsson och Amanda Ivansson, 4 april 2017

PwC-skatteradgivning-asset-management.pngÄr du verksam inom en internationell koncern och känner att du inte hängt med i alla svängar kring de regelförändringar som skett inom internprissättning? Kanske har du också funderingar kring de förändrade internprissättningsdokumentationskraven eller vill ha hjälp med att navigera inom de nya regelverken? Vi guidar dig rätt!

Läs artikeln

Intresseområde: Företagsbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Ändrade regler för fastighetsägare – här är förslaget!

Av Katarina Menzel, 30 mars 2017

PwC-skatteradgivning-Meeting-solid_0002_burgundy.pngIdag presenterade den så kallade paketeringsutredningen sitt förslag till ändrade skatteregler för fastighetsägare, vilka föreslås träda i kraft den 1 juli 2018. Förslaget innebär bland annat att skattebelastningen vid en paketerad transaktion överensstämmer med en situation där fastigheten säljs direkt – både vad gäller vinstbeskattning och stämpelskatt.

Läs artikeln

Intresseområde: Företagsbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Brexit och nytt skatteår i Storbritannien – vad gäller för 2017?

Av Victoria Robinson, 29 mars 2017

PwC-skatteradgivning-Capitol-solid_0001_maroon.pngIdag börjar formellt Storbritanniens utträde ur EU och processen beräknas ta två år. Det har varit en hel del spekulationer om det redan nu skulle påverka skattelagstiftningen, men förändringarna blev inte så omfattande när budgeten presenterades för två veckor sedan.

Läs artikeln

Intresseområde: Företagsbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

USA:s skattesystem under förändring

Av Jörgen Haglund, 24 februari 2017

PwC-skatteradgivning-private-sector.pngSom Tax matters tidigare rapporterat om, lanserade Donald Trump redan under sin presidentkampanj ett program som skulle medföra väsentliga sänkningar av skatter för både företag och privatpersoner, kombinerat med kraftiga förenklingar av reglerna. Trumps program samt det förslag till skattereform som i juni 2016 presenterades av House Republicans har ökat sannolikheten för en omfattande översyn och förändringar av USA:s nationella skattesystem.

Läs artikeln

Intresseområde: Företagsbeskattning, Fåmansföretag, Personbeskattning, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Få det senaste direkt i inboxen

Skribenter

Prenumerera på vårt RSS-flöde!

Kopiera länken nedan och klistra in i din RSS-läsare.