<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tax matters önskar God Helg!

Barn bakar pepparkakor ‹ Tillbaka till artiklarna

Det gångna årets nyheter inom skatteområdet har i hög grad präglats av höstens riksdagsval, hållbarhet, energiskatter, internationell företagsbeskattning och ett stort antal andra viktiga områden. Vår strävan är alltid att hjälpa dig som läsare att på ett så tydligt sätt som möjligt kunna ta del av den senaste informationen och få kunskap och insikter inom skatteområdet.

Tax matters bevakade noga utvecklingen inför valet. Bland annat genomfördes intervjuserien Skatterna och valet 2022 där talespersoner från riksdagspartierna gav sin syn på framtidens skatter. 

Vi genomförde även PwC:s årliga undersökning Skattebarometern som visade att svenska företag vill se enklare regelverk för att minska den administrativa bördan kring sin skattehantering. Under vår medverkan i Almedalen diskuterade vi bland annat hur våra riksdagspartier vill forma framtidens skattesystem och vilka skattefrågor som är de viktigaste för näringslivet. Viktiga delar var just förenkling av företagens skatteadministration men även behovet av en skattereform och förändring av 3:12-reglerna.

Tax matters har en bred bevakning och rapportering av nya lagförslag och praxis inom i princip samtliga skatteområden. Några exempel under året 2022 är bland annat punktskatt, källskatt på utdelningar, rekrytering utomlands, DAC7, Pillar 1, Pillar 2, utredning av 3:12-reglerna, moms, internprissättning och taxonomiförordningen. Vårt mål är att, för dig som läsare, vara källan till kunskap och senaste nytt inom skatteområdet.

Jag vill rikta ett stort tack till dig som läsare. Tax matters tar nu en kort paus och är tillbaka igen i januari. Självklart fortsätter vi då att bevaka och hålla dig uppdaterad på det senaste inom skatteområdet. Slutligen vill jag tillsammans med skatteavdelningen på PwC önska dig en riktigt god helg!

Kajsa Boqvist
Ansvarig för Tax på PwC i Sverige

Välkommen att kontakta oss

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist är ansvarig för Tax på PwC Sverige och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC:s kontor i Stockholm. Kajsa jobbar i huvudsak med rådgivning till internationellt verksamma företag bland annat i samband med omstruktureringar och internationell handel.
Kontakt: 010- 213 38 24, kajsa.boqvist@pwc.com

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Julgåvor till anställda och kunder - detta gäller 2023

Julen närmar sig och många företag ger julgåvor till både anställda och kunder. Gåvor av mindre värde är skattefria och företag kan också ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Julbord med anställda och kunder - detta gäller 2023

Snart är julen här och många företag väljer att fira med både sina anställda och kunder genom att bjuda på festliga julbord. I den här ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Trendspaningar för family offices

Både i Sverige och globalt har vi sett en kraftig tillväxt av family offices de senaste åren. Enligt PwC finns det drygt 7 500 family ...

Läs artikeln