Nu kan det vara slut med avdrag för representation – så här ser nya förslaget ut!

‹ Tillbaka till artiklarna

avdrag-for-redpresentation.jpg

Brukar du göra avdrag för representation som lunch eller middag? Nu kan det vara slut med det – Finansdepartementet föreslår slopat avdrag från och med 2017.

Företagare träffar ofta kunder och bjuder i samband med mötet på en lunch eller middag, och drar sedan av en del av kostnaden på företaget. Du känner säkert igen dig. Nu kommer Finansdepartementet med förslaget att rätten till avdrag för representation ska tas bort redan nästa år. 

Krångliga avdrag bakom förslaget

I dag måste företagare förhålla sig till olika beloppsgränser för avdrag, även om det gäller en och samma utgift. Det kan handla om en middag där avdraget blir olika beroende på om ni dricker öl eller vin till maten, eller om representationen är intern eller extern. Det här gör att det blir krångligt både för dig som är företagare och för Skatteverket att hantera representation. Förslaget handlar till stor del om att skapa en mer enhetlig avdragshantering.

Vill du veta mer om hur förslaget är utformat? Läs gärna min kollega Christina Aronsons analys av förslaget om slopat avdrag för representation på skattebloggen Tax matters.

 

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning med särskild inriktning mot transport, logistik och shipping. Hon arbetar på PwC:s skatteavdelning i Göteborg.
010-213 14 17

Ulrika Lundh Eriksson works with national and international corporate taxation, specialising in transport, logistics and shipping. She works at PwC’s tax department in Gothenburg.
+46 10 213 14 17

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Brexit är här - men vad betyder det?

Brexit är här och med det lämnade Storbritannien EU den 31 januari 2020. Men vad är det som blir annorlunda? Vi reder ut vad som har hänt - ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Styrelsearvode fortsätter beskattas som inkomst av tjänst

Styrelsearvoden ska även i fortsättningen beskattas som inkomst av tjänst. Domen kommer från Högsta förvaltningsdomstolen och många ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Vilka momsregler gäller för gamers, youtubers och influencers?

Som gamer, youtuber eller influencer får du kanske sponsring, donationer eller “gratisprodukter”. Om gåvorna kommer med krav på en ...

Läs artikeln