Nu kan det vara slut med avdrag för representation – så här ser nya förslaget ut!

‹ Tillbaka till artiklarna

avdrag-for-redpresentation.jpg

Brukar du göra avdrag för representation som lunch eller middag? Nu kan det vara slut med det – Finansdepartementet föreslår slopat avdrag från och med 2017.

Företagare träffar ofta kunder och bjuder i samband med mötet på en lunch eller middag, och drar sedan av en del av kostnaden på företaget. Du känner säkert igen dig. Nu kommer Finansdepartementet med förslaget att rätten till avdrag för representation ska tas bort redan nästa år. 

Krångliga avdrag bakom förslaget

I dag måste företagare förhålla sig till olika beloppsgränser för avdrag, även om det gäller en och samma utgift. Det kan handla om en middag där avdraget blir olika beroende på om ni dricker öl eller vin till maten, eller om representationen är intern eller extern. Det här gör att det blir krångligt både för dig som är företagare och för Skatteverket att hantera representation. Förslaget handlar till stor del om att skapa en mer enhetlig avdragshantering.

Vill du veta mer om hur förslaget är utformat? Läs gärna min kollega Christina Aronsons analys av förslaget om slopat avdrag för representation på skattebloggen Tax matters.

 

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning med särskild inriktning mot transport, logistik och shipping. Hon arbetar på PwC:s skatteavdelning i Göteborg.
010-213 14 17

Ulrika Lundh Eriksson works with national and international corporate taxation, specialising in transport, logistics and shipping. She works at PwC’s tax department in Gothenburg.
+46 10 213 14 17

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Nya EU-regler för moms på e-handel - tänk på det här

Nya momsregler för e-handel införs i EU den 1 juli 2021 och företag som säljer varor till konsumenter i andra EU-länder berörs av de stora ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Nettoskuld på grund av sjunkande tillgångsvärde i pensionsstiftelser - tänk på det här

Våren 2020 har inneburit en stor nedgång på världens börser. Det kan innebära att marknadsvärdet på pensionsstiftelsers tillgångar har ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Koncern, oäkta koncern eller intresseföretag - vi reder ut begreppen

Koncernföretag, oäkta koncern och intresseföretag är begrepp som vi hör användas i olika sammanhang. Men vad är egentligen skillnaden? Vad ...

Läs artikeln