<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Superskattetisdag i Almedalen

Skattetisdag i Almedalen ‹ Tillbaka till artiklarna

Vi har under åren etablerat tisdag förmiddag som vår skattedag i Almedalen. Tidigare år har vi haft två framtidsinriktade seminarier, ett för mindre och medelstora företag och ett för större internationella företag. Valåret 2018 toppar vi med en utfrågning på temat skattefrågor inför valet.

På vårt seminarium kommer vi ha en panel med företrädare från samtliga riksdagspartier. Vilka frågor driver partierna för ägare och företag i årets valrörelse? Vad kan vi förvänta oss efter valet? Efter varsin kort inledning kommer de sannolikt att pressas på bland annat följande frågor:

  • I vilken form återkommer 3:12-reglerna? Skärpningar eller generositet?
  • Är exitskatten död eller återkommer den i någon form?
  • Internationellt, fortsätter sänkningen av bolagsskatten?
  • Behövs det och kan vi förvänta oss utredningar om en ny skattereform?

Välkommen till Hästgatan 9 tisdagen den 3 juli klockan 09.00-11.00, för den skatteintresserade. Givetvis är det öppet för frågor från publiken.

Efter lunch, klockan 13.00-14.15, tar Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS) över. ”Skatter i en globaliserad värld” är ett brett grepp där Rune Andersson, Bo Lundgren, Erik Åsbrink, Annika Winsth och Åsa Hansson diskuterar hur det svenska skattesystemet kan anpassas till en ny tid med nya förutsättningar. Behövs en ny skattereform 30 år efter att århundradets skattereform genomfördes? Det underförstådda svaret är ja!

Kommentar

Detta är två tunga skatteseminarier som hamnat i anslutning till varandra. Fokus på PwC:s utfrågning kommer att vara på mer närliggande och dagsaktuella frågor kring företagande medan tankesmedjan SNS fokuserar på mer allmänna och framtidsinriktade frågor. Seminarierna kompletterar varandra och det kan väl inte bli bättre för den som är intresserad av skatter, både i sitt företag och som finansiering av gemensam välfärd. Veckan börjar även vasst på måndagen med Svenskt Näringslivs seminarium om svenska kapitalskatter i ett internationellt perspektiv. Samma dag ordnar även Entreprenörskapsforum tillsammans med Företagarna ett seminarium med tydliga rubriken, ”Så bör en skattepolitik för innovation och entreprenörskap se ut!” Medverkar gör företagare och politiker.

Med andra ord en högintressant inledning på årets Almedalsvecka för oss skattenördar. Men så är det också valår!

Läs mer om vårt skatteseminarium på PwC i Almedalen 2018.

För dig som inte har möjlighet att vara på plats i Visby kommer du kunna se våra seminarier live på ”PwC i Almedalen”. Här hittar du även hela vårt program för Almedalsveckan och kan följa diskussionerna under hela veckan.

Har du frågor om skatt?

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning med särskild inriktning mot transport, logistik och shipping. Hon arbetar på PwC:s skatteavdelning i Göteborg.
010-213 14 17

Ulrika Lundh Eriksson works with national and international corporate taxation, specialising in transport, logistics and shipping. She works at PwC’s tax department in Gothenburg.
+46 10 213 14 17

Lämna en kommentar