<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tax matters summerar våren 2024 och önskar en trevlig sommar!

Jordgubbar ‹ Tillbaka till artiklarna

2024 har inletts i ett högt tempo och intresset för skattefrågor har varit stort. Tax matters har en bred bevakning och rapportering av nya lagförslag och praxis inom i princip samtliga skatteområden, till exempel svensk och internationell företagsbeskattning, moms och internprissättning.

Här nedan delar vi med oss av några tips på bloggartiklar på Tax matters väl värda att läsa igen eller för första gången om du har missat dem.

Lästips!

Publiksuccé för PwC:s Skattedag

Den 24 april arrangerades PwC:s Skattedag som blev en riktig publiksucce. Över 2200 skatteintresserade deltagare följde eventet via länk eller på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fantastiskt roligt och vi vill passa på att tacka för det stora engagemang som visades från såväl kunder som medarbetare.

3:12 på agendan i Almedalen

Under Almedalsveckan diskuterade vi bland annat förslaget till nya 3:12-regler som presenterades den 3 juni. Utredningen har haft som övergripande syfte att analysera på vilket sätt och i vilken omfattning 3:12-reglerna kan förenklas, ytterligare främja entreprenörskap, underlätta ägarskiften m.m.

Jag vill rikta ett stort tack till dig som läsare. Intresset har varit stort under våren och vår strävan är att, för dig som läsare, vara källan till kunskap och nyheter inom skatteområdet. Tax matters tar nu en liten paus och är tillbaka igen i augusti. Självklart fortsätter vi då att bevaka och hålla dig uppdaterad på det senaste inom skatteområdet. Slutligen vill jag tillsammans med skatteavdelningen på PwC önska dig en riktigt skön sommar!

Har du frågor om skatt? Kontakta oss

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist är ansvarig för Tax på PwC Sverige och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC:s kontor i Stockholm. Kajsa jobbar i huvudsak med rådgivning till internationellt verksamma företag bland annat i samband med omstruktureringar och internationell handel.
Kontakt: 010- 213 38 24, kajsa.boqvist@pwc.com

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Pelare II - Fjärde administrativa riktlinjen från OECD

Den 17 juni 2024 publicerade OECD/G20 Inclusive Framework on BEPS (IF) en ny administrativ riktlinje (administrative guidance) som bland ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Skatterapportering enligt EU-taxonomin - tänk på det här!

EU-taxonomin är en del av EU:s ramverk för hållbar finans. Här berättar vi om kopplingen mellan skatt och EU-taxonomin. Vi beskriver även ...

Läs artikeln
Läs artikeln

PwC och Harvey utvecklar framtidens AI-lösningar inom skatt

Framtidens rådgivning inom skatt och juridik är här. Genom PwC:s partnerskap med Harvey, vars teknik bygger på OpenAI:s plattform, ...

Läs artikeln