Nytt avsnitt i PwC:s serie om skatter: Joar Forssell inte nöjd med hur finansministern drivit frågan om en skattereform

‹ Tillbaka till artiklarna

 

Som ungdomspolitiker tog Joar Forssell fram ett förslag till skattereform tillsammans med SSU:s ordförande Philip Botström. Hur ser Joar på behovet av en skattereform nu ett par år senare och hur påverkar coronakrisen framtidens skatter? Svaren på frågorna får du i det femte avsnittet i serien Jakten på den försvunna skattereformen.

Enligt Joar Forssell så råder det inga tvivel om att samtliga punkter i januariöverenskommelsen måste uppfyllas och då självklart även skattereformen. Joar menar också att argumenten för en skattereform har ökat i och med coronakrisen. De större strukturreformer som det har funnits behov av sedan tidigare, behöver helt enkelt komma på plats fortare nu och där ingår bland annat en större skattereform. 

Han tycker inte  att finansministern har drivit frågan om en skattereform tillräckligt tydligt och inte heller varit öppen för diskussioner. Joar vill gärna se ett mycket mer öppet angreppssätt med fokus på den utmaningen med att skattesystemet är för komplicerat och svårt att överblicka.

Har du frågor om skatt? Kontakta oss för rådgivning

Jakten på den försvunna skattereformen

Under våren 2020 intervjuar vi relevanta personer om deras syn på den skattereform som utlovats i samband med januariöverenskommelsen. Detta är del fem i den intervjuserien. Här är tidigare avsnitt.

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist är ansvarig för Tax services på PwC Sverige och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC:s kontor i Stockholm. Kajsa jobbar i huvudsak med rådgivning till internationellt verksamma företag bland annat i samband med omstruktureringar och internationell handel.
Kontakt: 010- 213 38 24, kajsa.boqvist@pwc.com

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Budgetpropositionen - så här ser skatteförslaget ut

Den sittande regeringen presenterade idag sin sista budget under innevarande mandatperiod. De sektorer som erhåller störst tillskott är ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Är du aktiv inom e-sport – dags att börja fundera på deklarationen redan nu!

För kalenderåret 2021 ska individer med inkomster från e-sport och andra aktiviteter på internet och sociala medier deklarera inkomster som ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Självständigt bedriven näringsverksamhet eller inte?

Frågan om självständighetskriteriet är uppfyllt är en central frågeställning vid bedömningen om näringsverksamhet föreligger eller inte. ...

Läs artikeln