Nytt avsnitt i PwC:s serie om skatter: Joar Forssell inte nöjd med hur finansministern drivit frågan om en skattereform

‹ Tillbaka till artiklarna

 

Som ungdomspolitiker tog Joar Forssell fram ett förslag till skattereform tillsammans med SSU:s ordförande Philip Botström. Hur ser Joar på behovet av en skattereform nu ett par år senare och hur påverkar coronakrisen framtidens skatter? Svaren på frågorna får du i det femte avsnittet i serien Jakten på den försvunna skattereformen.

Enligt Joar Forssell så råder det inga tvivel om att samtliga punkter i januariöverenskommelsen måste uppfyllas och då självklart även skattereformen. Joar menar också att argumenten för en skattereform har ökat i och med coronakrisen. De större strukturreformer som det har funnits behov av sedan tidigare, behöver helt enkelt komma på plats fortare nu och där ingår bland annat en större skattereform. 

Han tycker inte  att finansministern har drivit frågan om en skattereform tillräckligt tydligt och inte heller varit öppen för diskussioner. Joar vill gärna se ett mycket mer öppet angreppssätt med fokus på den utmaningen med att skattesystemet är för komplicerat och svårt att överblicka.

Har du frågor om skatt? Kontakta oss för rådgivning

Jakten på den försvunna skattereformen

Under våren 2020 intervjuar vi relevanta personer om deras syn på den skattereform som utlovats i samband med januariöverenskommelsen. Detta är del fem i den intervjuserien. Här är tidigare avsnitt.

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist är ansvarig utgivare för Tax matters och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC:s kontor i Stockholm. Kajsa jobbar i huvudsak med rådgivning till internationellt verksamma företag bland annat i samband med omstruktureringar och internationell handel. Kajsa är även marknadsansvarig partner för PwC:s skatteverksamhet.
010- 213 38 24
Kajsa Boqvist works as a VAT and customs advisor at indirect taxes department at PwC’s office in Stockholm. Kajsa mainly acts as an advisor to internationally active companies undergoing restructuring processes and trading internationally. Kajsa is also responsible marketing partner for PwC's Tax department.
+46 10 213 38 24

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Nya momsregler för e-handel från 1 juli: är du redo?

Den 1 juli införs nya momsregler för e-handel på EU-nivå. Reglerna avser både e-handel där varor skickas till konsumenter i andra EU-länder ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Sänkta arbetsgivaravgifter för personal som arbetar med forskning och utveckling

Företag som bedriver forsknings- och utvecklingsarbete har sedan 2014 möjlighet till sänkta arbetsgivaravgifter för personal som arbetar ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Stor guide: regeringens åtgärdspaket för företag – vad gäller?

Det har gått lite mer än ett år sedan regeringen presenterade det första åtgärdspaketet för företag med anledning av spridningen av ...

Läs artikeln