<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tobias Wikström efterlyser förenklingar av snåriga skatteregler

‹ Tillbaka till artiklarna


I intervjuserien Jakten på den försvunna skattereformen har det blivit dags för Tobias Wikström, ledarskribent på Dagens Industri, att frågas ut om vägen framåt för Sveriges skatter och skattesystem. Anders Månsson, skatterådgivare på PwC, ställer frågorna.

Även om delreformer kan innebära färre risker när det gäller till exempel bostadsmarknad och företagsbeskattning, så tror Tobias Wikström att en omfattande skattereform kommer att bli av. Anledningen är att det nu är en hel del prestige investerad i frågan.

När det gäller viktiga delar i reformarbetet, så nämner Tobias förändrade skatter på arbete och framförallt då för entreprenörer. Han ser gärna generella förenklingar av snåriga skatteregler för företagare och menar att i nuläget kan inte ens den företagare som är intresserad av skattefrågor hantera sina egna skatter.

Vidare så oroas Tobias över att skatter på arv, gåvor och förmögenhet, kan komma på tal att återinföras när en skattereform ska mejslas fram. Därför är det viktigt att inte bara blicka mot jämförelser med omvärldens skattenivåer, utan även uppmärksamma de konkurrensfördelar som Sverige har i och med att vissa skatter helt har tagits bort.

Har du frågor om skatt? Kontakta oss

Jakten på den försvunna skattereformen

Under våren 2020 intervjuar vi relevanta personer om deras syn på den skattereform som utlovats i samband med januariöverenskommelsen. Detta är del två i den intervjuserien. Här är tidigare avsnitt.

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist är ansvarig för Tax på PwC Sverige och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC:s kontor i Stockholm. Kajsa jobbar i huvudsak med rådgivning till internationellt verksamma företag bland annat i samband med omstruktureringar och internationell handel.
Kontakt: 010- 213 38 24, kajsa.boqvist@pwc.com

Lämna en kommentar