<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mikael Carlén summerar skatteåret 2020 och önskar God Helg!

Julklappar och värmeljus ‹ Tillbaka till artiklarna

2020 har för många varit ett år med utmaningar utöver det vanliga. Covid-19 har påverkat de flesta av oss både på ett personligt och ett professionellt plan. Tax matters roll har varit att under året rapportera kring stödåtgärder och konsekvenser som covid-19 fört med sig för såväl stora som mindre företag.  

För andra året i rad  genomfördes även PwC:s undersökning Skattebarometern 2020 om företags och företagares attityder till skatt och skattesystemet. Undersökningen visade bland annat att närmare två tredjedelar av Sveriges storföretag anser att det är hög tid att genomföra den skattereform som utlovades i januariöverenskommelsen och att corona-krisen inte ska bromsa upp genomförandet av en skattereform.

På samma tema, i artikelserien Jakten på den försvunna skattereformen intervjuades bland andra Klas Eklund (ESO) och Annika Winsth (Nordea) om deras syn på den utlovade skattereformen. 

Ytterligare två områden som har varit högaktuella under året är brexit och de nya reglerna kring Ekonomiskt arbetsgivarbegrepp. Dessa frågor har länge diskuterats och från och med den 1 januari 2021 ser de ut att bli verklighet. Det ska bli spännande att följa utvecklingen inom alla dessa områden under det kommande året. 

Ett stort tack till dig som läsare av Tax matters. Under året har informationsbehovet varit stort och antalet läsare fler än någonsin tidigare. Tax matters tar nu en paus och är tillbaka igen i januari. Självklart fortsätter vi då att bevaka och hålla dig uppdaterad på det senaste inom skatteområdet.

Slutligen vill jag tillsammans med skatteavdelningen på PwC önska dig en riktigt God Helg!

Hälsningar
Mikael Carlén, ansvarig för Tax & Legal på PwC Sverige

Läs gärna våra senaste artiklar kring årets brännande ämnen

Har du frågor om skatt? Kontakta oss för rådgivning

Mikael Carlén

Mikael Carlén

Mikael Carlén arbetar som skatterådgivare inom PwC Sverige.
010-212 52 12

Lämna en kommentar