<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mikael Carlén summerar skatteåret och önskar God Jul

Mikael_Carlén.jpg ‹ Tillbaka till artiklarna

2016 har varit ett mycket innehållsrikt skatteår och det finns ett flertal händelser som redan har påverkat och kommer att påverka skatteklimatet framöver.

För många av våra kunder och för oss fortsätter 3:12-utredningens förslag att vara högt upp på agendan. Skatteförslagen i höstbudgeten och incitamentsutredningen är ytterligare områden där intresset varit stort. Höstbudgeten lanserades som den största miljö- och klimatbudgeten någonsin i Sverige.

Även utredningen om ny skatt på finansiell verksamhet har rönt stort intresse under året. Skatten föreslås gälla företag inom finans och försäkring, men även företag som endast delvis tangerar finansiell verksamhet, till exempel viss detaljhandel. Skatten föreslås tas ut med 15 procent på företagets samlade löneutrymme.

Jag ser med förväntan fram emot 2017. Vi fortsätter att bevaka ovanstående och andra områden och håller dig uppdaterad här på Tax matters.

Nu vill jag tillsammans med skatteavdelningen på PwC önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Har du frågor om skatt?

Mikael Carlén

Mikael Carlén

Mikael Carlén arbetar som skatterådgivare inom PwC Sverige.
010-212 52 12

Lämna en kommentar