<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tax matters önskar trevlig sommar!

Kossor vilar i gräset ‹ Tillbaka till artiklarna

Under våren har intresset varit stort för frågor relaterade till höstens riksdagsval, hållbarhet och för ett stort antal andra viktiga områden. Vår strävan är alltid att hjälpa dig som läsare att på ett så tydligt sätt som möjligt kunna ta del av den senaste informationen och få kunskap och insikter inom skatteområdet.

Tax matters har noga följt utvecklingen inför valet och genomfört intervjuserien Skatterna och valet 2022 där talespersoner från riksdagspartierna har frågats ut om deras syn på framtidens skatter.

Skattebarometern visar ökad skattehantering för företagen

Vi har också genomfört PwC:s årliga undersökning Skattebarometern som visar att svenska företag vill se enklare regelverk för att minska den administrativa bördan kring sin skattehantering. 44 procent av bolagen menar att de behöver lägga mer tid på skattehantering nu i jämförelse med för fem år sedan. Bara två procent är av motsatt åsikt. Undersökningen visar också att frågan om en skattereform kan bli högaktuell igen inför höstens riksdagsval. Andelen bolag som är positivt inställda till en reform ökar markant, från 42 procent förra året till 56 procent i år.

“Skatterna och valet 2022” och “Skattebarometern” var även grunden för vår medverkan i Almedalen där vi bland annat diskuterade hur våra riksdagspartier vill forma framtidens skattesystem och vilka skattefrågor som är de viktigaste för näringslivet. Viktiga delmoment var behovet av en skattereform, förenkling av skatteadministrationen och förändring av 3:12-reglerna.

Läs: Panel om skatterna och valet 2022 - vilken är den viktigaste frågan?

Tax matters bevakar nya lagförslag och praxis inom skatteområdet

Tax matters har en bred bevakning och rapportering av nya lagförslag och praxis inom i princip samtliga skatteområden. Några exempel under våren 2022 är bland annat punktskatt, källskatt på utdelningar, rekrytering utomlands, Pillar 1 & 2, utredning av 3:12-reglerna, bilförmånsvärden, moms och internprissättning. Vårt mål är att, för dig som läsare, vara källan till kunskap och senaste nytt inom skatteområdet.

Jag vill rikta ett stort tack till dig som läsare. Intresset har varit stort under våren vilket har visat sig genom ett fortsatt stort antal läsare. Tax matters tar nu en liten paus och är tillbaka igen i augusti. Självklart fortsätter vi då att bevaka och hålla dig uppdaterad på det senaste inom skatteområdet, inte minst i den kommande valrörelsen. Slutligen vill jag tillsammans med skatteavdelningen på PwC önska dig en riktigt skön sommar!

P.S. Följ oss gärna på sociala medier.

Har du frågor om skatt? Kontakta oss

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist är ansvarig för Tax på PwC Sverige och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC:s kontor i Stockholm. Kajsa jobbar i huvudsak med rådgivning till internationellt verksamma företag bland annat i samband med omstruktureringar och internationell handel.
Kontakt: 010- 213 38 24, kajsa.boqvist@pwc.com

Lämna en kommentar