Framtidens skattefunktion som integrerad del i finansfunktionen

‹ Tillbaka till artiklarna

Tax_as_a_critical_component_in_every_Finance_transformationAtt integrera skattefunktionen med finansfunktionen kan medföra flera fördelar för ett företags affärsverksamhet. Det är därför viktigt att företag i ett tidigt skede ser över hur skattefunktionen kan integreras vid en förändring av företagets finansfunktion.

PwC:s rapport ”Tax as a critical component in every Finance transformation” är den fjärde rapporten i PwC:s rapportserie – Tax Function of the Future. I rapportserien utforskas framtidens skattefunktioner och metoder för hur dagens skattefunktion måste förändras för att utgöra en strategisk tillgång i företagens framtida affärsverksamhet.

I denna rapport ligger fokus på vikten av skattefunktionen som en integrerad del av ett brett spektrum av förändringar i företagens finansfunktion. Rapporten utforskar de bakomliggande skälen för förändringsprocessen, hur skattefunktionen bör inkorporeras, potentiella möjligheter och risker samt förslag på hur en förändringsprocess bör påbörjas och struktureras.

För att framgångsrikt genomföra förändringar i finansfunktionen och därigenom uppnå större operativ effektivitet är det avgörande att även skattefunktionen inkorporeras redan från början i förändringsarbetet. Hör av er till någon av oss om ni vill att vi ska hjälpa er påbörja er förändring redan idag.

Ta del av rapporten "Tax as a critical component in every Finance  transformation"

Har du frågor om företagsbeskattning?

Kim Jokinen

Kim Jokinen

Kim Jokinen arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning på PwC i Stockholm med särskilt fokus på strategifrågor. Kim är ansvarig för affärsområdet Tax Reporting & Strategy inom PwC Sverige.
010-212 49 08
Kim Jokinen works with national and international corporate taxation at PwC’s office in Stockholm, specialising in Tax Transparency. Kim is in charge of Tax Reporting & Strategy for PwC Sweden.
+46 10 212 49 08

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Oenighet om svenska ränteavdragsregler är förenliga med EU-rätten

Till skillnad från EU-kommissionen menar regeringen att de riktade ränteavdragsbegränsningar som infördes i företagssektorn 2019 är ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Kajsa Boqvist önskar trevlig sommar!

Så var det juli igen och Tax matters vill önska dig en glad sommar! Under vintern och våren har våra läsare visat fortsatt stort intresse ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Stämpelskatt vid förvärv av fast egendom genom fastighetsbildningsåtgärder?

Lantmäteriet har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna att ta ut stämpelskatt vid vissa fastighetsbildningsåtgärder. Syftet är att ...

Läs artikeln