<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Framtidens skattefunktion som integrerad del i finansfunktionen

‹ Tillbaka till artiklarna

Tax_as_a_critical_component_in_every_Finance_transformationAtt integrera skattefunktionen med finansfunktionen kan medföra flera fördelar för ett företags affärsverksamhet. Det är därför viktigt att företag i ett tidigt skede ser över hur skattefunktionen kan integreras vid en förändring av företagets finansfunktion.

PwC:s rapport ”Tax as a critical component in every Finance transformation” är den fjärde rapporten i PwC:s rapportserie – Tax Function of the Future. I rapportserien utforskas framtidens skattefunktioner och metoder för hur dagens skattefunktion måste förändras för att utgöra en strategisk tillgång i företagens framtida affärsverksamhet.

I denna rapport ligger fokus på vikten av skattefunktionen som en integrerad del av ett brett spektrum av förändringar i företagens finansfunktion. Rapporten utforskar de bakomliggande skälen för förändringsprocessen, hur skattefunktionen bör inkorporeras, potentiella möjligheter och risker samt förslag på hur en förändringsprocess bör påbörjas och struktureras.

För att framgångsrikt genomföra förändringar i finansfunktionen och därigenom uppnå större operativ effektivitet är det avgörande att även skattefunktionen inkorporeras redan från början i förändringsarbetet. Hör av er till någon av oss om ni vill att vi ska hjälpa er påbörja er förändring redan idag.

Ta del av rapporten "Tax as a critical component in every Finance  transformation"

Har du frågor om företagsbeskattning?

Kim Jokinen

Kim Jokinen

Kim Jokinen arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning på PwC i Stockholm med särskilt fokus på strategifrågor. Kim är ansvarig för affärsområdet Tax Reporting & Strategy inom PwC Sverige.
010-212 49 08
Kim Jokinen works with national and international corporate taxation at PwC’s office in Stockholm, specialising in Tax Transparency. Kim is in charge of Tax Reporting & Strategy for PwC Sweden.
+46 10 212 49 08

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Skatterna och valet - Centerpartiet om sänkta skatter för småföretag

Nu är det Centerpartiets tur att tycka till om skatt. När partiets Martin Ådahl intervjuas av PwC:s skatterådgivare Oscar Warglo handlar en ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Skatterna och valet - Sverigedemokraterna om minskat skattetryck och god välfärd

Som femte parti är det nu dags för Sverigedemokraterna att intervjuas av PwC. Partiets skattepolitiska talesperson Eric Westroth möter här ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Tid att börja se över governancemodellen vad gäller skattefrågor

Endast hälften av globala bolag arbetar idag aktivt med en skattestrategi. Detta trots att det kommer att ske stora regelförändringar på ...

Läs artikeln