<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skatterna och valet - Vänsterpartiet om höjda skatter för bättre välfärd

‹ Tillbaka till artiklarna

Här fortsätter vår intervjuserie om skatter inför valet och turen är kommen till Vänsterpartiet. Ali Esbati samtalar med Ulrika Lundh Eriksson från PwC om bland annat att partiet vill se höjda skatter på kapital för att finansiera satsningar på välfärden.

Nu tar vi skattepulsen på Vänsterpartiet. Förutom satsningarna på välfärden lyfter skattepolitiska talespersonen Ali Esbati fram att Vänsterpartiet:

  • Gärna ser en samlad skattereform.
  • Inte vill prioritera en sänkning av bolagsskatten.
  • Inte förespråkar lägre skatt på el, utan istället vill se investeringar i utbyggd produktionskapacitet och överföringskapacitet.

Intervju med Vänsterpartiet om skatterna och valet 2022

Se intervjun med Ali Esbati, skattepolitisk talesperson från Vänsterpartiet och Ulrika Lundh Eriksson, skatterådgivare på PwC i sin helhet här:

Vill du veta mer?

Ta del av övriga genomförda intervjuer med riksdagspartierna

Vi fortsätter även diskussionen om skatter på seminarier i Almedalen. Läs mer på PwC:s sida om Almedalen. 

Har du frågor om skatt? Kontakta oss

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo är skatterådgivare på PwC:s kontor i Göteborg respektive Stockholm. Ulrika fokuserar på området nationell och internationell företagsbeskattning för mindre och medelstora företag och Oscar fokuserar på skattefrågor för bland annat familje- och entreprenörsledda bolag.
Ulrika: 010-213 14 17, ulrika.lundh.eriksson@pwc.com
Oscar: 010-213 32 40, oscar.warglo@pwc.com

Lämna en kommentar