<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skatterna och valet - Liberalerna tar sikte mot enklare 3:12-regler

‹ Tillbaka till artiklarna

Nu är det dags för Liberalerna i PwC:s intervjuserie om skatt inför valet. Oscar Warglo från PwC leder samtalet, där Gulan Avci från Liberalerna berättar att partiet vill göra 3:12-reglerna betydligt enklare och förmånligare för att underlätta för mindre företag. Se intervjun här.

Liberalerna är nu på tur att tycka till om svensk skattepolitik. Förutom enklare 3:12-regler lyfter partiets skattepolitiska talesperson Gulan Avci att partiet:

  • Oroas över en orimligt stor administrativ börda för företagen och vill till exempel se förändringar av regelverket för skatter.
  • Vill se sänkningar av specifika skatter som skatt på el och bolagsskatten.
  • Sällar sig till skaran som vill genomföra en skattereform.

Intervju med Liberalerna om skatterna och valet 2022

Se intervjun med Gulan Avci, skattepolitisk talesperson från Liberalerna och Oscar Warglo, skatterådgivare på PwC i sin helhet här:

Vill du veta mer?

Ta del av övriga genomförda intervjuer med riksdagspartierna

Vi fortsätter även diskussionen om skatter på seminarier i Almedalen. Läs mer på pwc.se/almedalen

Har du frågor om skatt? Kontakta oss

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo är skatterådgivare på PwC:s kontor i Göteborg respektive Stockholm. Ulrika fokuserar på området nationell och internationell företagsbeskattning för mindre och medelstora företag och Oscar fokuserar på skattefrågor för bland annat familje- och entreprenörsledda bolag.
Ulrika: 010-213 14 17, ulrika.lundh.eriksson@pwc.com
Oscar: 010-213 32 40, oscar.warglo@pwc.com

Lämna en kommentar