<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skatterna och valet - Socialdemokraterna vill ha en bred skattereform

‹ Tillbaka till artiklarna

Sist ut i PwC:s intervjuserie om skatterna inför valet är Socialdemokraterna. Ulrika Lund Eriksson från PwC leder samtalet, där Erik Ezelius som är nytillträdd ledamot i skatteutskottet, ger sin syn på hur skattepolitiken bör utformas framöver. En stor del av samtalet kretsar kring behovet av en skattereform. Se intervjun här.

Socialdemokraterna står nu på tur att lyfta skattefrågor inför valet. Förutom behovet av en skattereform, berättar Erik Ezelius att partiet:

  • Säger blankt nej till fastighetsskatt.
  • Vill öka fokus på kontrollsystem för att mota ekonomisk brottslighet.
  • Inte ser behov av att justera bolagsskatten.

Intervju med Socialdemokraterna om skatterna och valet 2022

Se intervjun med Erik Ezelius, nytillträdd ledamot i skatteutskottet för Socialdemokraterna och Ulrika Lundh Eriksson, skatterådgivare på PwC i sin helhet här (fotograf stillbild Sveriges riksdag):

 

Vill du veta mer?

Nu har alla riksdagspartier kommit till tals om skattefrågor inför valet 2022. Ta del av vår intervjuserie med riksdagspartierna.

Vi fortsätter även diskussionen om skatter på seminarier i Almedalen. Läs mer på PwC:s sida om Almedalen. 

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo

Ulrika Lundh Eriksson och Oscar Warglo är skatterådgivare på PwC:s kontor i Göteborg respektive Stockholm. Ulrika fokuserar på området nationell och internationell företagsbeskattning för mindre och medelstora företag och Oscar fokuserar på skattefrågor för bland annat familje- och entreprenörsledda bolag.
Ulrika: 010-213 14 17, ulrika.lundh.eriksson@pwc.com
Oscar: 010-213 32 40, oscar.warglo@pwc.com

Lämna en kommentar