Brasilien – en lovande marknad för internationella affärer

PwC-skatteradgivning-Globe-solid_0005_orange.png ‹ Tillbaka till artiklarna

Brasilien – en lovande marknad för internationella affärerBrasilien har länge ansetts vara en av de mest lovande marknaderna för företag som vill expandera sin verksamhet internationellt, men det är också en marknad med stora utmaningar. Det brasilianska skattesystemet är komplicerat och ett ständigt problem för utländska investerare.

Med tanke på detta antog Brasilien nyligen en del inhemska förfaranden och ingick internationella avtal i syfte att skapa större öppenhet och skattemässig effektivitet. Brasilien är ett aktivt partnerland för OECD som har engagerat sig i BEPS-projektet och som nyligen lämnade in en ansökan om formellt medlemskap i OECD. Detta visar att den brasilianska regeringen verkligen strävar efter att förbättra sitt företagsklimat.

Den senaste tidens beslut av förvaltningsdomstolarna har också bidragit till större klarhet om de olika skattemässiga konsekvenserna av internationella penningöverföringar, och visar att utländska investerare behöver se över sina skattesituationer, både i syfte att optimera dem och för att utnyttja möjligheterna att minska skattebördan av sådana transfereringar.

Mot denna bakgrund har vi sammanställt ett antal punkter som utländska företag bör överväga om de ska göra affärer med eller i Brasilien.

Seminarium i Stockholm den 22 november

Den 22 november anordnar vi ett seminarium där vi tar upp de viktigaste aspekterna av det brasilianska skattesystemet, transparens och effektivitet på skatteområdet i Brasilien samt brasiliansk beskattning av gränsöverskridande transaktioner. Seminariet hålls på engelska, och Gabriel Buratto från European Desk på PwC i Brasilien kommer att dela med sig av sin sakkunskap på området.

Välkommen till ett interaktivt möte om det brasilianska skattesystemet!

Läs mer och anmäl dig här

Har du frågor om företagsbeskattning?

Rúbia Monteiro

Rúbia Monteiro

Rúbia Monteiro arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning på PwC:s kontor i Stockholm med särskilt fokus på inkomstdeklarationer, skatteberäkningar och skatterapporteringar.
010-212 77 65
Rúbia Monteiro works with national and international corporate taxation at PwC's office in Stockholm and is specialised in income tax returns, tax calculations and tax reporting.
+46 10-212 77 65

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Jakten på den försvunna skattereformen – ny intervjuserie

En av punkterna i januariöverenskommelsen handlar om att en omfattande skattereform ska genomföras under nuvarande mandatperiod. Nu kommer ...

Läs artikeln
Läs artikeln

OECD släpper slutgiltig version av vägledning för internprissättning av finansiella transaktioner

Sommaren 2018 kom det första utkastet och nu är den slutgiltiga versionen publicerad – rapporten som ska vägleda internprissättning för ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Ränteavdrag på efterställda skulder

Avdragsförbud för ränteutgifter på efterställda skulder ska tolkas så att den del av skulderna som på grund av avtrappningen i artikel 64 ...

Läs artikeln