3 anledningar att bokföra digitalt

‹ Tillbaka till artiklarna

142-grupp_män_o_kvinnor_866x577

Bokföring har äntligen blivit digital – du slipper överfulla pärmar och konteringsstämplar. Tvekar du fortfarande? Här har du tre starka argument till varför du ska bokföra digitalt.

När du sköter din redovisning digitalt innebär det att bokföringen sköts i ett webbaserat redovisningsprogram. Så lite bokföringsmaterial som möjligt ska finnas på papper. Ett exempel på det här är när dina leverantörer skickar sina fakturor direkt till programmet. Kundfakturorna går på samma sätt ut från redovisningsprogrammet. Om du har anställda kan de lönerapportera digitalt, uppgifterna går direkt vidare till uppföljning och lönehantering. Utbetalningar och inbetalningar sker via filöverföringar till och från banken. Sedan de smarta telefonerna kom har bokföringen blivit ännu enklare och framför allt helt mobil. Bokföringsprogrammen har ofta en app kopplad till tjänsterna vilket innebär att du kan kontera fakturor från hotellrummet i London ena dagen och skicka ut lönespecifikationer i receptionen hos en kund nästa dag.

Redovisa digitalt – 3 tunga anledningar

  1. Eftersom du har åtkomst till alla rapporter och underlag var du än befinner dig får du större kontroll över din verksamhet. Du slipper leta reda på den där två år gamla ekonomirapporten som SKA finnas i den vänstra skrivbordslådan, men som bara inte går att hitta.
  2. Få personer som driver företag gillar att lägga tid på administration och pappersarbete. Nu slipper du och kan fokusera på verksamheten.
  3. Du sparar pengar! Vilken vinst va? Eftersom du använder resurser och personal på ett mer effektivt sätt har du möjlighet att fokusera på det du är bra på: att utveckla affären och företaget. 
Företagarbloggen

Företagarbloggen

Har du frågor om redovisning eller lönehantering? PwC har valt att sälja affärsområdet för dessa tjänster och istället fokusera på revision och affärsrådgivning.

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

5 vanliga frågor om ersättning till styrelseledamot

Ersättning till ledamöter i bolagsstyrelser är en ständigt het fråga. Hur stort arvode ska ordförande ha jämfört med vanliga ledamöter och ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Tillväxtplaner? Se till att ha svar på de här frågorna först!

Du vill att företaget ska växa men när är rätt timing, på vilket sätt ska tillväxten ske och hur får du med dig alla på tåget? Vi går ...

Läs artikeln
Läs artikeln

5 vanliga frågor kring räkenskapsår

Vad ska man tänka på när man väljer räkenskapsår? Går det att förlänga eller förkorta och när måste inkomstdeklarationen lämnas in? Anders ...

Läs artikeln