Semester för dina anställda – de vanligaste frågorna och svaren!

Semester för dina anställda - de vanligaste frågorna och svaren.jpg ‹ Tillbaka till artiklarna

Semester för dina anställda - de vanligaste frågorna och svaren.jpgSnart sommar – dags att planera och se över semestern. Men hur ser reglerna ut och vad ska du tänka på när du räknar ut semesterlön och semesterersättning för dina anställda? Här finns svaren!

I månadsskiftet mars-april tar intjänandeåret slut – därför är det nu dags för dig som företagare att se över semesterlön och semesterersättning för dina anställda. För att du ska slippa leta bland paragrafer i semesterlagen har vi summerat det viktigaste:

Semesterlön och semesterersättning – så funkar det!


Många företagare tycker att semesterlagen är krånglig att följa. För hur gör du med anställda som varit sjuka eller föräldralediga? Och hur räknar du ut en nyanställds semesterlön? Här har du svaren på några av de vanligaste frågorna:

6 vanliga frågor om semesterlagen – och svaren


Du som betalar ut semesterlön till dina anställda kan räkna enligt procentregeln eller sammalöneregeln. Procentregeln är ett bra alternativ för dig som har anställda på tidsbegränsade avtal och för dig som har anställda med fast månadslön är ofta sammalöneregeln det enklaste sättet att räkna ut semestertillägg. Här får du en guide över hur du ska tänka och göra:

Procentregeln och sammalöneregeln – det här gäller
Företagarbloggen

Företagarbloggen

Har du frågor om redovisning eller lönehantering? PwC har valt att sälja affärsområdet för dessa tjänster och istället fokusera på revision och affärsrådgivning.

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Självständigt bedriven näringsverksamhet - vilka är kraven?

Har du startat eget aktiebolag och tänker utföra arbetsuppgifter som du tidigare har haft som anställd? Då är det viktigt att du tar reda ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Gamer, youtuber eller influencer? Inkomst att deklarera

Är du aktiv inom e-sport eller andra aktiviteter på internet och sociala medier? För 2021 ska inkomster som överstiger 20 135 kr deklareras ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Tillväxtplaner utomlands - några konkreta råd på vägen

Funderar du på att expandera din verksamhet utomlands? Vi hjälper dig med förberedelserna. Här redogör vi för ett antal skattemässiga ...

Läs artikeln