Lästips inför 2018 för dig som företagare

‹ Tillbaka till artiklarna

Gott Nytt År.jpg2017 går mot sitt slut och samtidigt som du njuter av lite ledighet kanske du börjat fundera på hur du ska utveckla ditt företag under nästa år? Jag skulle vilja dela med mig av några inlägg här på bloggen som du kan ta med dig in i 2018.

Digitalisera din ekonomihantering

2017 har varit ett spännande företagarår. Det svenska näringslivet går på högtryck och präglas av innovation och nya lösningar mycket tack vare digitaliseringen.

Det finns mycket man som företagare kan göra för att digitalisera sin verksamhet, snabba upp de interna processerna och öka effektiviteten. Inte minst när det gäller ekonomihanteringen. Här kan du läsa mer om hur digitala system kan förenkla företagets administrativa processer.

Ska du anställa din första medarbetare?

Under Almedalen i somras diskuterade vi tillväxt och entreprenörskap. Idag är det ganska enkelt att starta igång ett företag. Utmaningen ligger snarare i hur man skalar upp och får sitt företag att växa. Men det största steget man tar i sin resa som företagare är nog att anställa sin första medarbetare.

Från och med januari 2018 kommer växastödet, med sänkta arbetsgivaravgifter när du anställer din första medarbetare, att omfatta även handels- och aktiebolag. Går du tankar att växla upp genom att anställa för första gången är detta en jättebra möjlighet! Läs mer om växastödet i detta blogginlägg.

3:12-reglerna – oförändrade inför nästa år

I övrigt har det gångna företagaråret färgats av det omdebatterade förslaget om skärpta skatteregler för fåmansföretagare, de så kallade 3:12-reglerna, som bland annat skulle innebära höjd skatt på utdelning och kapitalvinster. Men i slutet av augusti drog regeringen tillbaka förslaget så dagens regler kommer att fortsätta gälla även under nästa år. Här har vi gjort en sammanfattning av de 3:12-regler som gäller i dagsläget.

Jag är övertygad om att 2018 blir ett spännande år. Min förhoppning är att valet i höst kommer innebära möjligheter och goda förutsättningar för alla företagare som vill växa, rekrytera och utveckla sina verksamheter.

Med detta vill jag passa på att önska dig ett riktigt gott nytt företagarår!

PwC

PwC

PwC hjälper dagligen små och medelstora företag med revision och rådgivning. Genom Företagarbloggen vill vi dela med oss av kunskap och erfarenhet – vårt mål är att förenkla för dig att driva företag.

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

5 vanliga frågor kring räkenskapsår

Vad ska man tänka på när man väljer räkenskapsår? Går det att förlänga eller förkorta och när måste inkomstdeklarationen lämnas in? Anders ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Aktieägaravtal – så undviker ni onödiga konflikter

Är du delägare i ett aktiebolag? Då är det viktigt att ni som ägare tillsammans tar ställning till hur företaget ska styras och ägas och ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Skattepliktigt eller skattefritt friskvårdsbidrag - vad är det som gäller?

Det har länge varit oklart till vilket belopp friskvårdsbidrag kan utges skattefritt. Domslut indikerade tidigare att 4 000 kronor kunde ...

Läs artikeln