<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hållbara investeringar med positiv påverkan på samhället

panel david ringmar johanna blendow måns liljenlov ‹ Tillbaka till artiklarna

I vår andra del i serien om den nya ekvation som påverkar både företag och samhälle fokuserar vi på temat "Hållbara investeringar med positiv påverkan på samhället". Vad krävs egentligen av en organisation för att kombinera affärsmässig framgång med att göra gott och främja en hållbar utveckling? Hur svårt är det att uppnå båda samtidigt, och hur mäter man impact? Lyssna på vår spännande panel!

Vi ser en tydlig trend att kapitalmarknaden belönar företag vars affärsmodell bygger på en större ambition än enbart att tjäna pengar, och vi ser också att både konsumenter och talanger straffar de företag som inte tänker långsiktigt och hållbart. Idag finns störst medvetenhet runt klimatpåverkan, men över tid kommer dessa nya krav och förväntningar att omfamna även andra områden inom ESG-agendan (Environmental, Social, Governance).

Läs också: Så lyckas du som världsförbättrande entreprenör

Panel om hållbara investeringar 

Impact entrepreneurship” och “impact investment” är två heta områden där en positiv samhällspåverkan står i fokus. Panelen som diskuterade detta spännande ämne består av Johanna Blendow, Norrsken, och Pia Irell, Trill Impact samt styrelsemedlem i Swedish National Advisory Board for Impact Investing (NAB). Från PwC:s sida deltar David Ringmar, ESG Strategy & Transformation Leader, och Johan Rippe, partner på PwC och styrelseordförande i NAB.

Du kan se Linkedin Live-sändningen i efterskott här.

Vill du veta mer om den nya ekvationen?

Läs om hur företag kan ta ett större samhällsansvar och ta del av den första sändningen "Utmaningar, förutsättningar och samhällsansvar i en oförutsägbar värld".

tisdag 7 juni kl. 08.30-09.00 sänder vi den tredje delen som handlar om konsekvenserna för både företag och samhälle av de stora förändringar vi ser i omvärlden. Välkommen att lyssna in när Fredrik Lindblad, Strategy & Transformation Leader PwC Sverige, samtalar med Blair Sheppard, PwC Global Leader Strategy and Leadership.

Blair Sheppard är bland annat upphovsmannen bakom boken “Ten Years to Midnight” där han beskriver fyra stora globala kriser och vad vi behöver göra för att lösa dem. Nu har två år gått sedan dess, hur ligger vi till? Är vi på väg mot “midnatt”, eller har vi en chans att lösa de globala utmaningarna?

Ta del av samtalet via LinkedIn Live på tisdag 7 juni kl. 08.30-09.00. Anmäl dig via den här länken

ESG: Så ska du jobba med hållbarhet

David Ringmar

David Ringmar

David Ringmar jobbar på PwC:s kontor i Stockholm som rådgivare inom området ESG-strategier, deals och transformationer.
Kontakt: 070-206 31 69, david.ringmar@pwc.com

Lämna en kommentar