3 läsvärda blogginlägg om att starta eget

kvinna-i-korridor.jpg ‹ Tillbaka till artiklarna

kvinna-i-korridor.jpg

Att starta eget är en spännande. Alla som gör det har en mängd frågor, stora som små, allt är nytt. Här är mina tre favoritblogginlägg om att starta företag. 

I mitt jobb som revisor jobbar jag främst med små och mellanstora bolag. Ibland är de också nystartade, även om många nya företagare som inte driver så pass stora bolag att de går under revisionsplikten, väntar i några år med att ta in en revisor. Det jag tycker är så spännande just med färska företagare är alla de visioner och tankar de har kring möjligheter och framtid. Du som går i tankar att starta eget, eller kanske redan har gjort det, läs gärna dessa matnyttiga blogginlägg:

10 vanliga frågor om att starta aktiebolag – och svaren! 

Oavsett om du är på gång att ombilda från enskild firma till aktiebolag, eller om du startar AB direkt är detta ett bra blogginlägg för dig. Min kollega Lisa Albertsson har samlat ihop tio av de vanligaste frågorna hon får om nyföretagande. 

5 vanliga fällor för dig som är nyföretagare

Min kollega Christian Karlsson, rådgivare åt småföretagare och före detta egen företagare, har skrivit ett blogginlägg om fallgropar som många råkar ut för när de sätter igång sin verksamhet. Lärorikt!

Aktiebolag eller enskild firma – så ska du välja

I dag startas långt fler nya företag som aktiebolag än för några år sedan, mycket på grund av att insatsen har sänkts från 100 000 kronor till 50 000 kronor. Du kanske funderar på vilken väg du ska gå? I det här blogginlägget förklarar min kollega Therese Andersson vad de stora skillnaderna mellan företagsformerna aktiebolag och enskild firma är. 

Har du en fråga om att starta eget? Ställ den här!

Fatih Özcelik

Fatih Özcelik

Fatih Özcelik arbetar på PwC:s kontor i Sundsvall som revisor. Han bloggar bland annat om organisation, ekonomistyrning, revision och regelverk.
010-2129049

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Aktieägaravtal – så undviker ni onödiga konflikter

Är du delägare i ett aktiebolag? Då är det viktigt att ni som ägare tillsammans tar ställning till hur företaget ska styras och ägas och ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Personaloptioner i startups – hur fungerar det?

Med hjälp av optioner kan du som företagare locka talanger och motivera medarbetare trots att du i dagsläget inte har möjlighet att erbjuda ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Crowdfunding – hur fungerar det?

Crowdfunding – en stor trend, men är det ett bra alternativ för att finansiera ditt företag? Låt oss ge lite klarhet i det här sättet att ...

Läs artikeln