<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skattediskussionen fortsätter efter Almedalen

PwC-skatteradgivning-Meeting-solid_0002_burgundy.png ‹ Tillbaka till artiklarna

PwC-skatteradgivning-Meeting-solid_0002_burgundy.pngOm Storbritannien påbörjar sitt race med att sänka företagsskatterna kommer det göra diskussionerna om Brexit svårare. Det menar Stefan Löfven i Dagens Industri (DI) i veckan. Även Moderaterna har kommenterat frågan. Tidigare i somras adresserades frågan om hur Brexit kan komma att påverka våra svenska skatter i en debattartikel i DI skriven av Hans Peter Larsson, partner på PwC, ”Brexit pressar svenska skatter”. Artikeln diskuterade även frågan om en skattereform för entreprenörskap, ämnet för vårt första seminarium i årets Almedal.

I årets Almedalen bjöd vi in till tre skatteseminarier. På seminariet om en skattereform för entreprenörskap höjde vi blicken ovanför 3:12 och personaloptioner och satte entreprenörerna på banan inför diskussionen om en ny skattereform som lär fortsätta under hösten. Även denna fråga plockade Dagens Industri upp i en ledare. Vid seminariet medverkade bland andra Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson och Åsa Hansson, docent vid Lunds Universitet.

Årets två andra seminarier berörde delningsekonomi och nya affärsmodeller utifrån nya tekniska plattformar samt sociala investeringar och filantropi. Jörgen Haglund, ansvarig för internationell beskattning på PwC, modererade en diskussion mellan bland andra Ubers svenske vd och Skatteverket. Resultatet visar sig i höst när Skatteverket kommer med en rapport i beskattningsfrågan.

I det senare seminariet berättade bland annat Niklas Adalberth, en av Klarnas grundare, hur man kan investera i samhällsnyttiga företag genom stiftelser. Nina Hoas från UBS beskrev därefter hur banken hjälper kunder att utvärdera olika sociala investeringar och hur man kan mäta ”social impact”, det vill säga påverkan och effekt. Detta seminarium leddes av Peter Hellqvist, skatterådgivare och partner på PwC.

Kommentar

Seminarierna och debattartikeln i DI visar att PwC även i år diskuterade frågor som är relevanta för våra kunder. Roligt att notera var även att alla tre seminarierna drog fullt hus. Nu ser vi fram emot att fortsätta diskussionerna med våra kunder och intressenter under hösten.

Har du frågor om skatt?

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist

Kajsa Boqvist är ansvarig för Tax services på PwC Sverige och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC:s kontor i Stockholm. Kajsa jobbar i huvudsak med rådgivning till internationellt verksamma företag bland annat i samband med omstruktureringar och internationell handel.
Kontakt: 010- 213 38 24, kajsa.boqvist@pwc.com

Lämna en kommentar