Träning på jobbet — 3 smarta övningar!

‹ Tillbaka till artiklarna

Att mikroträna på jobbet då och då gör att jag orkar hela arbetsdagen. Inspirera kollegorna med en armhävning mot skrivbordet eller tåhävningar på mötet. Här är mina tips!

Träning har alltid varit en stor del av mitt liv, och jag kombinerar den gärna med jobbet när jag har möjlighet. Ett exempel är att jag har hand om anmälningarna till TCS Lidingöloppet som PwC sponsrar. Men jag passar också gärna på att testa kontorslandskapet med lite styrkeövningar då och då för att orka med en hel arbetsdag.

Se min träning som inspiration

De övningar som jag gör i filmen är inte för alla, jag har tränat länge på en hög nivå och spenderar en stor del av min lediga tid på att bli starkare. Men se den gärna som en inspiration till att lyfta bakdelen ur kontorsstolen och göra något, även om det känns fånigt inför kollegorna. Här är några tips från mig till dig på hur du kan få in lite träning vid skrivbordet eller i mötesrummet:

3 enkla övningar på kontoret

  • Först och främst, stå upp och jobba så länge du orkar varje dag, om du har möjlighet. Har du många möten, ställ dig upp inför alla och gör några excentriska tåhävningar medan ni diskuterar budgetupplägg. Du kanske inspirerar någon att göra likadant. Det är synd och skam att vi har en sådan sittande kultur på arbetsplatserna tycker jag.
  • Testa några armhävningar med händerna mot skrivbordet. Ju lägre nivå du ställer bordet på, desto jobbigare. Du kan tänka excentriskt: Det vill säga att du går ner långsamt och upp fort, så bygger du styrka. Tänk på att inte tappa ryggen i en u-form, utan håll en stabil bål. Om du tappar ryggen är svårighetsgraden för hög. Här finns övningen table push up på Youtube.
  • Klättrare (som jag själv är) har en fantastisk fingerstyrka. Det är bra att vara stark i just fingrarna när du knappar mycket på datorn, så inspireras gärna av klätterövningar. En övning du kan göra enkelt på kontoret utan att lämna skrivbordet är att ta en tjock gummisnodd, trä den över hela handen och spänna ut fingrarna så långt du orkar. Här kan du se övningen finger expansion.
PwC

PwC

PwC hjälper dagligen små och medelstora företag med revision och rådgivning. Genom Företagarbloggen vill vi dela med oss av kunskap och erfarenhet – vårt mål är att förenkla för dig att driva företag.

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Tillväxtplaner? Se till att ha svar på de här frågorna först!

Du vill att företaget ska växa men när är rätt timing, på vilket sätt ska tillväxten ske och hur får du med dig alla på tåget? Vi går ...

Läs artikeln
Läs artikeln

5 vanliga frågor kring räkenskapsår

Vad ska man tänka på när man väljer räkenskapsår? Går det att förlänga eller förkorta och när måste inkomstdeklarationen lämnas in? Anders ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Styrelseledamot – det här ingår i rollen!

Hur får du en styrelse som faktiskt bidrar till bolagets framgång och skapar värde för ägarna? I vår bloggserie, Rätt sätt i ...

Läs artikeln