<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Digitalisera din ekonomifunktion för att möta framtiden

Kvinna ser genom ett fönster med mönster ‹ Tillbaka till artiklarna

Digitaliseringen av ekonomifunktioner är fortfarande i sin linda hos många företag. Enligt en global undersökning från PwC säger 73 procent av CFO:erna att det är en högprioriterad fråga och ändå spenderar CFO endast 18,5 procent av deras tid på digitalisering. Hur och varför ska du egentligen digitalisera din ekonomifunktion? Ta del av ett samtal med PwC:s specialister inom finance transformation angående varför det är viktigt att digitalisera ekonomifunktionen och hur du gör för att inte halka efter i utvecklingen.

Att implementera en digital strategi för ekonomifunktionen är lättare sagt än gjort och många företag upplever utmaningar. Den största svårigheten som lyfts fram i undersökningen är bristen på kompetens - både i ledningen och bland medarbetarna. Det näst största hindret som nämns är motstånd från de anställda på grund av rädsla för att förlora sina jobb eller minskad relevans inom företaget.

Ekonomiavdelningen - en strategisk partner

Det finns stora möjligheter för ekonomiavdelningar och finanschefer att inta en strategisk roll. Strategin bör vara att förvandla ekonomifunktionen till en framåtblickande strategisk partner och bollplank för styrelsen och företagsledningen. På så sätt kan ekonomifunktionen bli en möjliggörare för framtidens verksamhet.

Vill du veta mer om resultatet i rapporten?
Ladda ner PwC:s Digital CFO Study 2022

Samtal om digitalisering av ekonomiavdelningen

Hur kan en digitaliseringsresa av en ekonomiavdelning se ut? Se vår sändning med PwC:s specialister inom finance transformation Johanna Helin, Johan Jerresand och Lars Johansson här:

 

Läs mer om hur vi hjälper entreprenörer att driva och äga företag och kontakta gärna Johanna Helin, Johan Jerresand eller Lars Johansson så hjälper vi dig med dina frågor om digitalisering av ekonomifunktionen. Se hur vi hjälper entreprenörer

Johanna Helin och Johan Jerresand

Johanna Helin och Johan Jerresand

Johanna Helin och Johan Jerresand arbetar på PwC i Stockholm respektive Göteborg. Johanna är rådgivare inom Finance Strategy & Transformation. Hon fokuserar på rådgivning inom transformation och digitalisering av ekonomifunktionen. Johan är rådgivare inom Finance Technology, Data & Analytics. Han fokuserar på automatisering av processer samt digitalisering av IT-stödet i molnet.
Johanna: 072-880 93 49, johanna.helin@pwc.com
Johan: 070-929 10 02, johan.jerresand@pwc.com

Lämna en kommentar