<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Digitalisera din ekonomifunktion för att möta framtiden

Kvinna ser genom ett fönster med mönster ‹ Tillbaka till artiklarna

Digitaliseringen av ekonomifunktioner är fortfarande i sin linda hos många företag. Enligt en global undersökning från PwC säger 73 procent av CFO:erna att det är en högprioriterad fråga och ändå spenderar CFO endast 18,5 procent av deras tid på digitalisering. Hur och varför ska du egentligen digitalisera din ekonomifunktion? Ta del av ett samtal med PwC:s specialister inom finance transformation angående varför det är viktigt att digitalisera ekonomifunktionen och hur du gör för att inte halka efter i utvecklingen.

Att implementera en digital strategi för ekonomifunktionen är lättare sagt än gjort och många företag upplever utmaningar. Den största svårigheten som lyfts fram i undersökningen är bristen på kompetens - både i ledningen och bland medarbetarna. Det näst största hindret som nämns är motstånd från de anställda på grund av rädsla för att förlora sina jobb eller minskad relevans inom företaget.

Ekonomiavdelningen - en strategisk partner

Det finns stora möjligheter för ekonomiavdelningar och finanschefer att inta en strategisk roll. Strategin bör vara att förvandla ekonomifunktionen till en framåtblickande strategisk partner och bollplank för styrelsen och företagsledningen. På så sätt kan ekonomifunktionen bli en möjliggörare för framtidens verksamhet.

Vill du veta mer om resultatet i rapporten?
Ladda ner PwC:s Digital CFO Study 2022

Samtal om digitalisering av ekonomiavdelningen

Hur kan en digitaliseringsresa av en ekonomiavdelning se ut? Se vår sändning "Att lyckas med transformationen av din ekonomifunktion med affärssystemet som möjliggörare" med PwC:s Johan Jerresand, Felix Kaltea och Carin Lindberg, specialister inom finance transformation.

 

Läs mer om hur vi hjälper entreprenörer att driva och äga företag och kontakta gärna Johan Jerresand, Felix Kaltea eller Carin Lindberg för frågor om digitalisering av ekonomifunktionen. Se hur vi hjälper entreprenörer

Johan Jerresand

Johan Jerresand

Johan Jerresand arbetar på PwC i Göteborg. Johan är rådgivare inom Finance Technology, Data & Analytics. Han fokuserar på automatisering av processer samt digitalisering av IT-stödet i molnet.
Kontakt: 070-929 10 02, johan.jerresand@pwc.com

Lämna en kommentar