Tax matters fyller 1 år

‹ Tillbaka till artiklarna

1år-stjärnaSedan ett år tillbaka har vi delat med oss av kunskap och insikter här på Tax matters. Det är glädjande att se att intresset för skattebloggen ökar och att vi idag har över 7 300 prenumeranter.

Vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla bloggen och lyssnar på våra kunder och kontakter för att bli än mer relevanta. Blogginläggen delas flitigt på Twitter och LinkedIn och vi har följare i alla kategorier kunder, skattejurister inom näringslivet, politiker, journalister och personer som arbetar på olika myndigheter. En av våra kunder, Per Anders Lowe på Securitas, säger så här om Tax matters:

– Jag läser Tax matters eftersom den ofta innehåller ämnen som är intressanta för mig i mitt arbete som ansvarig för Securitas koncernskattefunktion.
Han tycker att bloggen är bra och lättillgänglig och att den ofta ger en bra summering av en fråga.
– Med det som grund kan jag gå vidare i frågor som är speciellt angelägna, antingen med egna efterforskningar eller att jag vid behov kontaktar skattejurister på PwC, säger Per Anders Lowe.

Hela 65 olika PwC-medarbetare har hittills bidragit med blogginlägg på Tax matters. En av dem är Kristina Lundqvist, som arbetar med inkomstskattefrågor inom ideell sektor. Hennes blogginlägg på Tax matters handlar om ideell sektor.
– Det är väldigt speciella och komplexa skatteregler som gäller för ideell sektor. Och det är svårt för många stiftelser och ideella föreningar att ha koll på alla de här frågorna. Jag försöker skriva på ett brett och vardagligt sätt för att öka deras medvetenhet, säger hon.

Tanken med Tax matters är att den ska vara bred och den riktar sig till både stora och mindre företag. Mats Bagger är egenföretagare och driver kommunikationsbyrån Curious Mind.

– Jag är intresserad av skattenyheter, vilket jag får på Tax matters. Det är en jättebra service, säger han.

Han tycker dessutom att bloggen är lättläst, med luftig design och bra språk.

– Bloggen ger mig mer allmänbildande nyheter. Jag gillade till exempel genomgången av var alla partier står i olika skattefrågor. Jag får också mer specifik information som jag kan diskutera vidare med mina egna rådgivare om jag behöver, säger Mats Bagger.

Tipsa gärna personer i ditt nätverk som skulle ha nytta av informationen och nyheterna på Tax matters. Det går att följa bloggen via mail, LinkedIn eller Twitter.

Tax_matters_1_år_collage_-_600px

Magnus Johnsson

Magnus Johnsson

Magnus Johnsson arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning på PwC i Stockholm med särskild inriktning på Private Equity.
010-2133172
magnus.johnsson@se.pwc.com
Magnus Johnsson works with national and international corporate taxation at PwC’s office in Stockholm, specialising in Private Equity.
+46 10 213 31 72
magnus.johnsson@se.pwc.com

Lämna en kommentar