<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Stockholm – möjligheternas stad

‹ Tillbaka till artiklarna

Rapport_Cities_of_Opportunity_7.jpgStockholm hamnar i toppskiktet vid en global jämförelse av städer och hur attraktiva de är inom olika områden. På miljö- och hållbarhetsområdet rankas Stockholm som nummer ett medan det på skatteområdet finns utrymme att klättra på rankingen.

PwC:s rapport "Cities of Opportunity 7" jämför och rankar städer i 30 olika länder när det gäller möjligheterna att leva och verka i staden. Stockholm hamnar på en sjunde plats totalt med topplaceringar inom bland annat miljö, hållbarhet, infrastruktur samt hälsa och säkerhet. När det kommer till kostnader för att leva och verka som individ och företag, där skatt är en betydande beståndsdel, rankas dock Stockholm på en mindre smickrande 21:a plats.

Studien visar med tydlighet att Stockholm står sig väl i konkurrensen som möjligheternas stad på de allra flesta områden, men skattemässigt når konkurrenskraften inte upp till nivåerna för övriga jämförelseområden.

Ta del av rapporten här

Har du frågor om skatt?

Kim Jokinen

Kim Jokinen

Kim Jokinen arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning på PwC i Stockholm med särskilt fokus på strategifrågor. Kim är ansvarig för affärsområdet Tax Reporting & Strategy inom PwC Sverige.
010-212 49 08
Kim Jokinen works with national and international corporate taxation at PwC’s office in Stockholm, specialising in Tax Transparency. Kim is in charge of Tax Reporting & Strategy for PwC Sweden.
+46 10 212 49 08

Lämna en kommentar