Förändringar i Kinas investeringsklimat för utländska företag

PwC-skatteradgivning-Globe-solid_0001_maroon.png ‹ Tillbaka till artiklarna

Förändringar i Kinas investeringsklimat för utländska företagVärlden förändras i olika avseenden, även Kina och dess roll i världsekonomin. För svenska och västerländska företag i Kina blir det allt viktigare att bli medveten om de regler och trender som formar investeringsklimatet idag och i framtiden. Vilka trender förväntas att förbättra, eller kanske försvåra, investeringsklimatet för utländska företag i Kina? Under 2017 har landet informerat om nya åtgärder bland annat inom skatt i syfte att främja utländska investeringar.

Seminarium i Stockholm den 1 november 2017

PwC:s China Desk* anordnar ett seminarium den 1 november där vi kommer prata om förändringar i det kinesiska investeringsklimatet för utländska företag, inklusive skatt och andra trender. Seminariet kommer att hållas på engelska. Följande kommer att dela med sig av sin kunskap inom området:

  • Bo Yu, Tax Partner, PwC Kina
  • Ricky Xue, Senior Tax Manager, PwC Kina

Läs mer och anmäl dig här

*PwC:s China Desk vänder sig till svenska företag som är intresserade av affärsmöjligheter i Kina och kinesiska företag som vill etablera sig eller investera i Sverige och Norden. Vi är din främsta kontaktpunkt för Kinarelaterade frågor inom skatt, revision och rådgivning. China Desk är en integrerad del av PwC:s globala nätverk och har ett nära samarbete med PwC:s European Business Group i Kina.

Har du frågor om företagsbeskattning?

Julia Shao

Julia Shao

Julia Shao arbetar med moms- och punktskatterådgivning på PwC:s kontor i Stockholm med fokus på rådgivning till bl.a. internationellt verksamma bolag och arbetar även med PwC:s China Desk. Julia har tidigare arbetat på advokatbyrå och på domstol.
010-212 91 38
Julia Shao works at PwC’s office in Stockholm. Julia works with VAT and excise duties with internationally active companies among others. Julia also works for PwC's China Desk.
+46 10-212 91 38

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Stämpelskatt vid förvärv av fast egendom genom fastighetsbildningsåtgärder?

Lantmäteriet har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna att ta ut stämpelskatt vid vissa fastighetsbildningsåtgärder. Syftet är att ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Stor guide: regeringens åtgärdspaket för företag – vad gäller?

Det har gått lite mer än ett år sedan regeringen presenterade det första åtgärdspaketet för företag med anledning av spridningen av ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Skatteverkets prioriterade kontroller 2021

Nu har Skatteverket presenterat vilka områden som kommer att granskas extra under 2021. Årets prioriterade kontroller riktar in sig på ...

Läs artikeln