Almedalen: Framtidsfrågor lockar Sveriges främsta inom skatt

PwC_Almedalen.jpg ‹ Tillbaka till artiklarna

PwC_Almedalen.jpgI år satsar vi hårdare än tidigare i Almedalen med tre skatteseminarier. Detta mot bakgrund av förra årets uppmärksammade seminarier. Vi har valt ämnen som vi under året märkt engagerar våra kunder och marknaden. Utmanande frågor gör i sin tur att vi även i år har förmånen att välkomna många skatteprofiler och samhällsengagerade personer till våra seminarier.

Här är en kort presentation av årets kommentatorer och panelister.

En skattereform för entreprenörskap. Tisdag klockan 09.00-10.00.

Medverkande.

Pontus Braunerhjelm. Statlig entreprenörskapsutredare och en av Sveriges främsta forskare kring förutsättningar för entreprenörskap. Pontus brinner för entreprenörskap och filantropi.

Ingemar Hansson. Skatteverkets generaldirektör. Ingemar var en av arkitekterna bakom 1990 års stora skattereform. Han har under senaste året pekat på bristerna i nuvarande ordning och stött finansminister Magdalena Andersson i hennes uppfattning att en ny skattereform behövs.

Åsa Hansson. Docent i Lund. Har suttit med i Företagsskattekommittén nyligen och forskat kring så kallade dynamiska effekter av skattereformer.

Tobias Wikström. Ledarskribent på Dagens Industri. Utsedd till Sveriges främsta skattejournalist för något år sedan. Följer initierat allt som rör sig inom skatt, ofta ur ett tillväxtperspektiv.

Seminariet presenteras av Hans Peter Larsson, skatterådgivare på PwC med inriktning mot ägarledda företag och entreprenörer. Modererar gör Johan Eklund, vd på entreprenörskapsforum och professor i nationalekonomi i Jönköping.

Digitaliseringen och delningsekonomin utmanar dagens skattesystem – hur möter vi framtiden? Tisdag klockan 10.30-11.30.

Medverkande.

Alok Alström. Vd för Uber i Sverige. Vill utveckla möjligheter för delningsföretag i Sverige.

Rebecca Filis. Verksamhetsutvecklare på Skatteverket. Rebecca har lett den kartläggning och analys av delningsekonomins påverkan på skattesystemet som regeringen beställt genom Skatteverket.

Olof Hernell. Ansvarig för digitalisering inom riskkapitalbolaget EQT. Vilka möjligheter skapar digitaliseringen för EQT och hur ser man på beskattningen?

Medverkar i detta seminarium gör även Åsa Hansson och Tobias Wikström.

Seminariet leds av Jörgen Haglund, skatterådgivare på PwC med ansvar för internationella skattefrågor.

Socialt entreprenörskap och filantropi – modeller för att lösa samhällsutmaningar. Onsdag klockan 09.00-10.00.

Medverkande.

Niklas Adalberth. Niklas är en av grundarna till finansföretaget Klarna. Nu går han vidare med syftet att bidra till att lösa just dagens samhällsutmaningar.

Nina Hoas. Investeringsrådgivare kring impact investments inom Wealth Management på UBS, Union Bank of Switzerland i Geneve. Med inpact investments avses investeringar och placeringar samt gåvor till verksamheter som gör avtryck och bidrar till en förändring som kunden vill se.

Madeleine Linins Mörner. Director på Axfoundation. Vilka projekt går familjen Johnssons stiftelse in i och varför?

Medverkar i detta seminarium gör även Pontus Braunerhjelm. Seminariet presenteras av Peter Hellqvist, skatterådgivare på PwC med ansvar för större familjeföretag och medelstora företag. Peter pekar på en renässans för stiftelsen som verksamhetsform i detta sammanhang. Modererar gör Henrik Steinbrecher, internationellt ansvarig för dessa frågor inom PwC.

För att fler ska kunna följa seminarierna sänds dessa i år även live via vår blogg ”PwC i Almedalen”.

Väl mött i Visby, på plats eller via länk! Följ oss även under Almedalsveckan via Tax matters, Twitter och andra sociala medier.

Hans Peter Larsson, Jörgen Haglund och Peter Hellqvist

Faktaruta

En skattereform för entreprenörskap - tisdag 5 juli kl 09.00-10.00

Digitaliseringen och delningsekonomin utmanar dagens skattesystem – hur möter vi framtiden? - tisdag 5 juli kl 10.30-11.30

Socialt entreprenörskap och filantropi – modeller för att lösa samhällsutmaningar - onsdag 6 juli kl 09.00-10.00

Har du frågor om skatt?

Hans Peter Larsson

Hans Peter Larsson

Hans Peter Larsson har tidigare arbetat på PwC med skattefrågor bland annat med inriktning på beskattning av ägarledda företag och deras ägare.
010-213 31 01
Hans Peter Larsson works at PwC’s office in Stockholm, focusing on tax issues such as taxation of owner-managed companies and their owners.
+46 10-213 31 01

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Nytt avsnitt i PwC:s serie om skatter: Joar Forssell inte nöjd med hur finansministern drivit frågan om en skattereform

  Som ungdomspolitiker tog Joar Forssell fram ett förslag till skattereform tillsammans med SSU:s ordförande Philip Botström. Hur ser Joar ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Ränteavdragsreglerna: nytt kring hur kvarstående negativt räntenetto ska beräknas

Skatteverket publicerade den 7 maj ett nytt ställningstagande kring hur kvarstående negativt räntenetto ska beräknas. Ställningstagandet ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Skatteverkets nya ställningstagande till finansiella garantier inom koncerner

Skatteverkets två tidigare ställningstaganden gällande finansiella garantier ersätts av ett nytt för att bättre stämma överens med ...

Läs artikeln