Sök på Företagarbloggen
Företagarbloggen

Företagarbloggen – för dig som driver eget

Företagarbloggen – för dig som driver eget

Så skapar du ett strukturerat och effektivt styrelsearbete!

Av Lena Hasselborn, 10 september 2018

Har du kommit till ett styrelsemöte utan att ha läst igenom agendan och annat material som skickats ut? Eller deltagit i ett styrelsemöte med alltför långa diskussioner som gjort att ni fått skjuta upp viktiga beslut? I vår bloggserie, Rätt sätt i styrelsearbete, ger vi tips och råd på hur du kan göra skillnad i styrelserummet. I detta inlägg, det fjärde och sista i vår serie, guidar vid dig till ett strukturerat och effektivt styrelsearbete.

Läs artikeln

Intresseområde: Äga, Seminarier och utbildningar, Driva

Dela artikeln:

Har din styrelse tillräckliga kunskaper?

Av Lena Hasselborn, 14 november 2017

Att bli erbjuden rollen som styrelseledamot är en ära som också kommer med ett stort ansvar. Många tackar ja till att vara styrelseledamot utan att riktigt veta vad det innebär och det finns heller inga krav i Aktiebolagslagen på utbildning eller särskild kompetens för att sitta i en styrelse. Med en okunnig styrelse finns risken att aktieägarvärden går förlorade.

Läs artikeln

Intresseområde: Äga, Driva, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Få till den perfekta styrelsen – så ska du tänka!

Av Lena Hasselborn, 19 september 2017

Hur får du en styrelse som faktiskt bidrar till bolagets framgång och skapar värde för ägarna? I vår bloggserie, Rätt sätt i styrelsearbete, ger vi tips och råd på hur du kan göra skillnad i styrelserummet. I detta inlägg, det andra i vår serie, tydliggör vi vem som får vara styrelseledamot samt beskriver hur du ska tänka för att få till den perfekta styrelsen.

Läs artikeln

Intresseområde: Äga, Driva, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Tillväxt och entreprenörskap i fokus

Av PwC, 30 juni 2017

Nästa vecka drar Almedalsveckan igång – Sveriges största politiska mötesplats. Alla som vill debattera samhällsfrågor är välkomna att delta! Många diskussioner och frågor som berör entreprenörer kommer äga rum. Möt oss där eller följ oss hemifrån!

Läs artikeln

Intresseområde: Driva, Äga, Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Digitaliseringen för svenska industriföretag tar fart – Hur påverkas din verksamhet?

Av Tomas Lindgren, 3 juli 2015

Förväntningarna på digitaliseringen är stora och områdena som påverkas är många inom den svenska industrin. Det visar en ny PwC-rapport som presenterades under Almedalenveckan.

Läs artikeln

Intresseområde: Seminarier och utbildningar

Dela artikeln:

Få det senaste direkt i inboxen

Skribenter