<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

PwC säljer Business Services och storsatsar på rådgivning och revision till små och medelstora företag

Business Services ‹ Tillbaka till artiklarna

Business ServicesPressmeddelande: PwC gör en storsatsning på revisions- och rådgivningsverksamheten inom segmentet för små och medelstora företag. Som ett led i det arbetet har vi tagit det strategiska beslutet att avyttra verksamheten Business Services, som huvudsakligen levererar tjänster inom redovisning, lönehantering och relaterad affärsrådgivning, till IK Investment Partners, en ledande europeisk private equity-firma.

Ägarförändringen innebär framför allt att Business Services kan erbjuda sina tjänster till många fler företag som PwC av regulatoriska skäl är förhindrade att bistå. Det ger också möjlighet att expandera inom nya tjänsteområden och till andra länder. Förvärvet planeras vara genomfört den 30 juni 2018 och verksamheten kommer då att drivas vidare i ett separat bolag under ett nytt varumärke.

– Vi brinner för att hjälpa små och medelstora företag runtom i Sverige att växa genom att låta dem fokusera helt på sin kärnverksamhet. Vår satsning på utveckling av digitala tjänster, bland annat genom en ny version av affärssystemet MyBusiness som lanseras senare i år, tillsammans med IK:s gedigna erfarenhet att stötta växande bolag och ett fortsatt nära samarbete med PwC, skapar spännande förutsättningar för oss och våra kunder framöver, kommenterar Magnus Eriksson, VD för den nya verksamheten.

PwC hjälper dagligen små och medelstora företag med att förverkliga sina visioner. I och med försäljningen av Business Services kommer vi satsa ännu mer på att utveckla vår rådgivningsverksamhet inom områden som vi vet många företagare har utmaningar inom, till exempel affärsutveckling, köp och sälj av bolag, it-säkerhet samt hållbarhetsfrågor.

– Med denna satsning kommer våra kunder kunna få ta del av en mycket bredare portfölj av revisions-, skatt- och rådgivningstjänster som vi vet att det finns ett behov av. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt nära samarbete med Business Services i deras utvecklade erbjudande på marknaden – till nytta för våra gemensamma kunder, säger Peter Nyllinge, VD för PwC Sverige.

Här på Företagarbloggen kommer vi fortsätta att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet med målet att förenkla för dig att driva företag. Har du förslag på vad vi kan skriva om eller har någon fråga, hör gärna av dig genom att mejla bloggredaktionen på foretagarbloggen@se.pwc.com.Läs mer om satsningen i pressmeddelandet från den 14 februari 2018.

PwC

PwC

PwC hjälper dagligen små och medelstora företag med revision och rådgivning. Genom Företagarbloggen vill vi dela med oss av kunskap och erfarenhet – vårt mål är att förenkla för dig att driva företag.

Lämna en kommentar