Lästips inför 2017 för dig som företagare

Jul 2016_1.jpg ‹ Tillbaka till artiklarna

Jul 2016_1.jpg2016 går mot sitt slut och samtidigt som du ser fram emot lite julledighet kanske du börjat fundera på hur du ska utveckla ditt företag under nästa år? Jag skulle vilja dela med mig av några inlägg här på bloggen som du kan ta med dig in i 2017. Vill också passa på att önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!


Här är några blogginlägg du inte får missa inför det nya året:

Ändrade skatteregler för fåmansbolag på gång

Förslaget kring nya regler för ägare till fåmansföretag, 3:12-utredningen, har varit ett högaktuellt ämne under året och kommer att fortsätta vara det under 2017. Den största förändringen är att utrymmet för kapitalbeskattad utdelning föreslås minska. Just nu är förslaget på remiss så vilka delar av förslaget som blir verklighet återstår att se.

De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2018. Här kan du läsa mer om förslagen och vad som kan vara bra att börja tänka på redan nu.

Funderar du på att anställa under 2017?

Då är du inte ensam! Enligt vår rapport Företagarens vardag 2016 säger 48 procent av företagarna att de kommer att rekrytera under de kommande 12 månaderna. Men förutom lönen – vad kostar det egentligen att ha en anställd? I detta inlägg får du en tydlig och bra kalkyl som kan hjälpa dig i ditt beslut.

Så växer ni smart!

Dagens digitala värld skapar ofantliga möjligheter att växa snabbt. Att gå från nystartat bolag till att etablera sig utanför Sveriges gränser kan gå på nolltid. Men med möjligheterna följer även utmaningar. Har du planer på att expandera och utforska nya marknader under nästa år? Henrik Magnusson Luther har listat fyra frågor ni behöver besvara för att växa smart.

Med dessa lästips vill jag tacka alla er läsare för ett fantastiskt år med Företagarbloggen! Jag ser med förväntan fram emot 2017.

God Jul och Gott Nytt År!

PwC

PwC

PwC hjälper dagligen små och medelstora företag med revision och rådgivning. Genom Företagarbloggen vill vi dela med oss av kunskap och erfarenhet – vårt mål är att förenkla för dig att driva företag.

Lämna en kommentar