<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=959086704153666&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Framgångsrik genom sociala medier – så lyckas du!

‹ Tillbaka till artiklarna

man-kvinna-datorer

Sociala medier har gått från att vara en extra krydda för ett företag till att bli en absolut nödvändighet. Under sommaren kommer jag att ge dig enkla tips på hur du blir mer digitalsmart!

Sociala medier ger små och medelstora företag en fantastisk möjlighet att nå ut till en stor publik utan att behöva gigantiska reklambudgetar. För några år sedan startade lilla företaget Bubs Facebookkontot Hallonlakritsskalle och fick hundratusentals följare genom smart och rolig kommunikation. Med nästan 340 000 följare är den tvåfärgade godisskallen fortfarande nummer två i Sverige när det gäller sötsaker, näst efter Marabou, enligt mätsajten socialbakers.com. Att jobba med sociala medier på ett framgångsrikt sätt kräver en genomtänkt strategi och enträgenhet. Ofta tar det tid att lyckas! Kanske blir man som företagare besviken när man själv bara lyckas skrapa ihop en handfull följare, men lugn – under sommaren kommer vi att ge dig en genomgång av några av de största sociala medierna och hur du kan arbeta med din närvaro där. Vi kommer även att titta på några mindre uppstickare som kan vara bra att hålla koll på, så missa inte att följa Företagarbloggen.

5 tips när du väljer sociala kanaler
  • Välj sociala kanaler utifrån ditt företags verksamhet. Det är onödigt och tidskrävande att finnas överallt. Var är din målgrupp? Där ska också ditt företag finnas.
  • De som lyckas allra bäst tar fram en tydlig strategi för hur de ska arbeta i respektive kanal. Vilket innehåll som ska publiceras, när, hur och av vem.
  • Svenskarna har blivit alltmer reklamtrötta. Det här påverkar all kommunikation där företag är inblandade. Var försiktig med rena reklambudskap och bjud istället på kunskap, inspiration, smarta tips och personlighet.
  • Om du lägger upp konton på sociala medier måste du se till att både vara aktiv och tillgänglig. Transparent kommunikation med kunder och intressenter är vägen till framgång.  
  • Gör en inventering av vad ditt företag erbjuder och se om du kan hitta nya sätt att kommunicera just ditt företags produkter eller tjänster. Alla kan inte vara roliga som Hallonlakritsskalle, men du kanske har unik kunskap du kan dela med dig av eller en produkt som går att placera i nya, oväntade sammanhang? 

Har du en fråga om affärsutveckling? Ställ den här! 

PwC

PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision och rådgivning med 2 700 medarbetare runt om i landet – vi finns där du finns! Vårt syfte är att skapa förtroende i samhället och lösa viktiga problem och våra värderingar genomsyrar allt vi gör.

Lämna en kommentar