7 råd till dig som just blivit chef

‹ Tillbaka till artiklarna

Man_kvinna_rulltrappa

Ett framgångsrikt ledarskap handlar bland annat om att om att våga delegera och att prioritera rätt. Missa inte mina tips på hur du blir en bra chef!

Som företagsledare och chef i olika företag har jag genom åren haft förmånen att coacha och leda individer – såväl kollegor som kunder. Som ung chef hade jag stora ambitioner, men jag lärde mig rätt snabbt att alla inte tänker som jag, andras lösningar kanske inte är som mina – men de funkar ändå. Oavsett om du är verksam i ett litet eller stort företag är det alltid en utmaning att få nöjet att bli chef. 

En förutsättning för att bli en bra chef är att förstå vad syftet med din roll är. Lägg hellre någon dag extra på att bena ut exakt vad ditt uppdrag är. Annars kommer du att få ägna flera veckor och månader på att hantera frågor som du har löst men som inte hade med uppdraget att göra, eller i varje fall som kanske kunnat göras på annat sätt eller till och med utförts av någon annan person.

Här är mina tips till dig som är ny i rollen:

1. Var dig själv

Att vara chef är en roll. Du blir inte en ny person över en natt. Men däremot kan du behöva förhålla dig gentemot andra i denna roll. Var öppen med dina starka och svaga sidor, men betona dem inte hela tiden. Fokusera istället på vad som skall göras, hur och varför det är viktigt. Min erfarenhet är att ärlighet kring vem du är och vart du vill skapar en trygghet och en känsla av att du som chef inte är någon ”övermänniska”.

2. Skapa struktur

Att känna sig otillräcklig är vanligt hos de flesta ledare jag arbetar med. Börja med dig själv och din egen chef, vilken förväntan finns på mig? Om det är oklart för dig så kommer det att bli svårt att leda andra. Schemalägg när olika aktiviteter ska ske och se till att det finns en upprepning i aktiviteterna ett tag fram över, först då kommer det att kunna bli en del av din vardag. Är du chef över medarbetare du inte träffar dagligen, involvera dem i ditt schema så att de vet hur du har tänkt att lägga upp din ledartid. På så sätt kan du förekomma och resonera om din och personalens förväntan på hur ni ska arbeta tillsammans.

3. Våga välja bort

Allt kan inte alltid vara viktigast. Med ett ökande användande av sociala medier, e-post och andra digitala medier ökar trycket. Nu är du dessutom chef, vilket sannolikt ökar inflödet ännu mer. Som ny chef satte jag prestige i att alltid svara direkt på olika frågor, oavsett vilken tid på dygnet det var. Många svar hade kunnat vänta både någon timme och någon dag. Kanske hade också innehållet blivit mer genomtänkt om jag väntat. 

4. Delegera

Det mesta som du gör, kan göras av andra. Låt dem växa i sin roll istället för att du briljerar med basuppgifter. De flesta växer med ansvar. Ett av de bästa råd jag fått fick jag för 25 år sedan av dåvarande kontorschefen på en lokal sparbank ”låt alltid personalen få känna att de kan få vara bättre än dig som chef på något”. Beröm andra och ge dem ansvar, även för sådant som du kanske idag skulle kunna leverera ”snabbare och bättre”. På sikt kommer du att må bättre av att fler kan sköta hela eller delar av ditt arbete – då får du en valmöjlighet att arbeta med det du verkligen vill och skall fokusera på.

5. Målsätt och följ upp

 Ingenting sker av sig självt. Ge personalen löpande feedback på hur målen nås eller inte nås. Be dem ge sin syn på läget och en eventuell åtgärdsplan. Annars är risken att du själv hamnar i läget att få komma med nya mål eller lösningar för att stötta dem. Målen kanske var rätt, men aktiviteterna var fel eller för få!

6. Ventilera utmaningar

Om du inte har en tydligt överordnad chef att ventilera ditt chefsuppdrag och andra frågor med, sök en mentor eller ett nätverk där du får möjlighet att utbyta tips och erfarenheter. Ibland behöver man bara få prata av sig.

7. Var långsiktig

Allt sker inte över en natt. Förmodligen sätter ingen mer press på dig än du själv på att resultat måste komma direkt. Prioritera någon aktivitet som troligtvis snabbt ger önskad positiv effekt, stor som liten. Det kommer att ge både dig och personalen en känsla av att du tar tag i saker, men också att ni kommer in i ett läge där ni tillsammans ska arbeta mot ett fastställt mål. Kommunicera dock inte för många mål direkt innan du satt dig in i vad som är det verkligt viktiga och innan du bestämt hur ni ska ta er mot målen och vad som är absolut viktigast med detta. Är du alltför snabb som ny chef med att genomföra förändringar, kan personalen få en känsla av att du inte är tillräckligt insatt i problemställningen för att kunna ro detta i land. Är du däremot övertygad om vad du ska göra, vänta inte för länge, informera och kör!

Att bli chef är en utmaning, men också en fantastisk möjlighet att utvecklas som ledare och som människa. Med ovanstående råd önskar jag dig lycka till i din personliga utveckling. 

PwC

PwC

PwC hjälper dagligen små och medelstora företag med revision och rådgivning. Genom Företagarbloggen vill vi dela med oss av kunskap och erfarenhet – vårt mål är att förenkla för dig att driva företag.

Lämna en kommentar