3:12-reglerna in på upploppet – detta händer nu

‹ Tillbaka till artiklarna

kvinna-rod-rosa-klanning.jpg

För dig som äger aktiebolag är utredningen om 3:12-reglerna ett av årets måsten att hålla koll på. Läs senaste nytt om utredningen!

3:12-utredningen har kommit in på upploppet – under våren tas de slutliga förslagen fram och senast den 1 september ska utredningen lämnas över till Finansdepartementet. Bland annat kommer utredningen titta på aspekter som reglerna om sparat utdelningsutrymme, storlek på det lönebaserade utrymmet och förutsättningarna kring den så kallade förenklingsregeln. De här frågorna är mycket viktiga för dig som äger aktiebolag, och många företagare är just nu oroliga för vad förslaget kommer att föra med sig.

Läs gärna mina kollegor Hans Peter Larssons och Peter Hellqvists kommentarer kring vilken väg 3:12-reglerna kan komma att ta.

Har du en fråga om lagar och regler? Ställ den här! 

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning med särskild inriktning mot transport, logistik och shipping. Hon arbetar på PwC:s skatteavdelning i Göteborg.
010-213 14 17

Ulrika Lundh Eriksson works with national and international corporate taxation, specialising in transport, logistics and shipping. She works at PwC’s tax department in Gothenburg.
+46 10 213 14 17

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Nya EU-regler för moms på e-handel - tänk på det här

Nya momsregler för e-handel införs i EU den 1 juli 2021 och företag som säljer varor till konsumenter i andra EU-länder berörs av de stora ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Nettoskuld på grund av sjunkande tillgångsvärde i pensionsstiftelser - tänk på det här

Våren 2020 har inneburit en stor nedgång på världens börser. Det kan innebära att marknadsvärdet på pensionsstiftelsers tillgångar har ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Koncern, oäkta koncern eller intresseföretag - vi reder ut begreppen

Koncernföretag, oäkta koncern och intresseföretag är begrepp som vi hör användas i olika sammanhang. Men vad är egentligen skillnaden? Vad ...

Läs artikeln