3:12-reglerna in på upploppet – detta händer nu

‹ Tillbaka till artiklarna

kvinna-rod-rosa-klanning.jpg

För dig som äger aktiebolag är utredningen om 3:12-reglerna ett av årets måsten att hålla koll på. Läs senaste nytt om utredningen!

3:12-utredningen har kommit in på upploppet – under våren tas de slutliga förslagen fram och senast den 1 september ska utredningen lämnas över till Finansdepartementet. Bland annat kommer utredningen titta på aspekter som reglerna om sparat utdelningsutrymme, storlek på det lönebaserade utrymmet och förutsättningarna kring den så kallade förenklingsregeln. De här frågorna är mycket viktiga för dig som äger aktiebolag, och många företagare är just nu oroliga för vad förslaget kommer att föra med sig.

Läs gärna mina kollegor Hans Peter Larssons och Peter Hellqvists kommentarer kring vilken väg 3:12-reglerna kan komma att ta.

Har du en fråga om lagar och regler? Ställ den här! 

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson

Ulrika Lundh Eriksson arbetar med nationell och internationell företagsbeskattning med särskild inriktning mot transport, logistik och shipping. Hon arbetar på PwC:s skatteavdelning i Göteborg.
010-213 14 17

Ulrika Lundh Eriksson works with national and international corporate taxation, specialising in transport, logistics and shipping. She works at PwC’s tax department in Gothenburg.
+46 10 213 14 17

Lämna en kommentar

Relaterad läsning

Läs artikeln

Brexit är här - men vad betyder det?

Brexit är här och med det lämnade Storbritannien EU den 31 januari 2020. Men vad är det som blir annorlunda? Vi reder ut vad som har hänt - ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Styrelsearvode fortsätter beskattas som inkomst av tjänst

Styrelsearvoden ska även i fortsättningen beskattas som inkomst av tjänst. Domen kommer från Högsta förvaltningsdomstolen och många ...

Läs artikeln
Läs artikeln

Vilka momsregler gäller för gamers, youtubers och influencers?

Som gamer, youtuber eller influencer får du kanske sponsring, donationer eller “gratisprodukter”. Om gåvorna kommer med krav på en ...

Läs artikeln