Almedalen

PwC i Almedalen 2016 Sveriges konkurrenskraft - vår framtid

PwC i Almedalen 2016 Sveriges konkurrenskraft - vår framtid

Seminarier 2016

Måndag
4 juli
Tisdag
5 juli
Onsdag
6 juli
Torsdag
7 juli
PwC i externa seminarier
  • Mer info kommer inom kort

Välkommen till PwC i Almedalen!

Av Johan Rippe, 18 maj 2016

Snart är det dags för Almedalsveckan där vi i år kommer hålla 18 seminarier på temat: Sveriges konkurrenskraft – vår framtid. Här på vår Almedalsblogg hittar du årets program. Detta är också platsen där du håller dig uppdaterad på vad som kommer hända hos oss på Hästgatan 9 i Visby. Har du inte möjlighet att besöka oss på plats i år så kommer vi även att sända alla våra seminarier live. Välkommen!

Läs artikeln

Dela artikeln:

Ännu en fantastisk Almedalsvecka är till ända – Peter Nyllinge, vd PwC, summerar intrycken

Av Johan Rippe, 3 juli 2015

Almedalsveckan är över för i år – denna plats för gränsöverskridande möten mellan företag, myndigheter, organisationer, institutioner och politiker. Det har varit en fantastisk vecka där PwC arrangerat 15 seminarier
under det gemensamma temat "Sveriges konkurrenskraft - vår framtid". Peter Nyllinge, vd PwC, summerar sina intryck av veckan.

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Akut behov av bättre konkurrensförutsättningar för forskning och utveckling

Av Jörgen Haglund och Hans Peter Larsson, 2 juli 2015

DI:s ledarskribent Tobias Wikström skriver i dagens ledare om industrins akuta behov av bättre konkurrensförutsättningar när det gäller forskning och utveckling. Rubriken på ett av våra skatteseminarier i Almedalen.

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Staten, kapitalet och eljättarna – hur hanterar de klimatrisker?

Av Fredrik Franke, 2 juli 2015

Den koldioxidbudget som begränsar jordens uppvärmning till 2 grader överskrids. Stater, investerare och elbolag ser nu en allt starkare koppling mellan klimatpåverkan, risker och värdering. Vilka lösningar behövs för att möta målet?

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Samverkan en nödvändighet för moderna myndigheter

Av Anders "Anton" Christensson, 2 juli 2015

Sveriges myndigheter bedriver ett ständigt förändringsarbete i syfte att nå en mer effektiv men samtidigt serviceinriktad statsförvaltning. En väl fungerande statsförvaltning är en grundförutsättning för ett konkurrenskraftigt och rättssäkert samhälle. Vad kännetecknar egentligen en modern myndighet? Den frågan diskuterades i ett av PwC:s seminarier på torsdagen.

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Naivitet – en fara för it-säkerheten

Av Martin Allen, 1 juli 2015

Det blir allt tydligare att vi inte kan garantera skydd av information, oavsett hur mycket pengar vi lägger ner på det. Hur står sig ett litet, högteknologiskt land som Sverige i den ökade riskbild som vi nu befinner oss i? Vad kan vi göra för att hantera den nya verkligheten och hur skyddar vi våra värden tillsammans? Det var temat för PwC:s seminarium ”En svensk tiger möter cyberhoten – hur skyddar vi informationen?”

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Mattecentrum i fokus i Almedalen – PwC stolt sponsor

Av Marie Welin, 1 juli 2015

Stefan Lövén omnämde Mattecetrum i sitt partiledartal i Almedalen med orden "den viktigste organisationen för utbildning". PwC är stolt sponsor! Se Marie Welin, PwC, berätta om vårt samarbete med Mattecentrum. 

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Industri 4.0 – är svenska företagare redo?

Av Fredrik Vernersson, 1 juli 2015

I PwC:s undersökning ”Den smarta industrin – Industriellt internet skapar möjligheter för svenska tillverkande företag” har man lyssnat på över 60 företag och belyser den tilltagande digitaliseringen som sätter hård press på svensk industri. Är svenska industriföretag redo när det gäller att anpassa verksamheten till smarta system?

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Långsiktighet och stabilitet en förutsättning för Sveriges energiförsörjning

Av Anna Elmfeldt och Martin Gavelius, 1 juli 2015

Energikommissionen kommer se över Sveriges framtida behov av energi och identifiera utmaningar och möjligheter för energiförsörjningen. Vilka långsiktiga lösningar behövs för att säkra försörjningen, klimatansvaret och konkurrenskraften? I PwC:s seminarium ”Skuggkommissionen – om den framtida energiförsörjningen” möttes näringslivet, energibranschen och politiker för att ge sin bild av framtidens spelplan för Sveriges energiförsörjning. 

Läs artikeln

Intresseområde: arkiv

Dela artikeln:

Medvetna ägare allt viktigare

Av Jan Sturesson, 1 juli 2015

Andelen offentligt ägda bolag har mer än fördubblats på listan Fortune 5oo de senaste tio åren. En fråga i fokus under onsdagen på PwC:s seminarium var vilka möjligheter finns kopplat till ägarstyrning, syfte och ändamål när vi vill skapa samhällsnytta?

Läs artikeln

Dela artikeln:

Senaste från Twitter

Följ oss här:

Få det senaste direkt i inboxen

Se våra bilder från Instagram